Русский Выберите язык  Выберите язык

На початку осені ухвалення нового Виборчого кодексу стоятиме на порядку денному


Україна вивчатиме досвід Грузії та Молдови щодо реформування виборчої системи, оскільки український парламент має на меті восени перейти до ухвалення нового Виборчого кодексу. 

Про це повідомив голова Верховної Ради України Андрій Парубій під час спільного брифінгу зі спікерами Грузії та Молдови, відповідаючи на запитання журналістів щодо адаптування законів трьох країн до європейського законодавства, повідомляє  Укрінформ.

"Різні напрямки реформування. Для мене як для голови ВР - це є концепція Виборчого кодексу, яка була за останній період змінена і в Грузії, і в Молдові. Фактично кожна з країн пішла своїм шляхом. І оскільки в нас, очевидно, на початку осені це питання буде стояти на порядку денному, власне, цей досвід дуже важливий.  Я організую нашій робочій групі зустріч з депутатами від парламентів Грузії та Молдови, щоб ми вивчили цей досвід. Тому назвати якийсь один напрям складно. Проходячи програму Східного Партнерства, ми маємо ті ж самі виклики і питання", - сказав Парубій.

При цьому спікер зазначив, що наразі Україна займає першість щодо створення Антикорупційного суду.

"Ми першими прийняли таку інституцію, але за багатьма іншими напрямками Молдова і Грузія вже пройшли той шлях - і тепер ми можемо здобувати досвід. Тому йдеться не про якийсь один чи набір трьох-п'яти законів - йдеться про цілі напрямки реформування, в тому числі про реформування парламенту, яке відбувається і в Україні, і в Грузії, і в Молдові",- додав голова ВР. 





Автор: admin от 22.06.2018   |  Оценка  





Вы не можете комментировать!

           



Печать | Copyright © 2012, Chernenko Ev. Перепечатка материалов только при наличии активной гиперссылки на vibori.co.ua. | | Контакты
CMS Status-X