Выборы в Украине, Результаты парламентских выборов в Украине, Президентские выборы 2019


http://vibori.co.ua/news/1/194/v-parlamente-sozdaetsya-v-k-po-rassledovaniyu-falsifikatsii-na-vyborah-2012-i-lisheniya-mandata-vlasenko/

Версия для печати / Оригинальная версия





В парламенте создается ВСК по расследованию фальсификаций на выборах-2012 и лишения мандата Власенко


Верховна Рада ухвалила постанову опозиції про створення Тимчасової слідчої комісії, яка розслідуватиме фальшування на парламентських виборах 2012 року, а також факти протиправного позбавлення мандатів народних депутатів Власенка, Балоги та Домбровського. За створення ТСК проголосували 166 депутатів.

Проект постанови «Про утворення тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів протиправного перегляду волевиявлення українського народу на парламентських виборах 2012» (№2568) вніс до парламенту голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк.

Представляючи проект постанови, він наголосив, що під час і після виборів до Верховної Ради здійснювався перегляд результатів виборів «як владою, так і правоохоронною системою і корумпованими суддями, які під диктовку адміністрації президента позбавили мандатів законно обраних депутатів у п’яти округах, що стало предметом особливої уваги не тільки в Україні, але і за кордоном».

«Але влада пішла далі і вирішила позбавити через суд з незрозумілою назвою двох депутатів – Павла Балогу та Олександра Домбровського. А третій - захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко, був позбавлений мандата судом виключно з політичних мотивів», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Він наголосив, що в парламенті повинна бути створена Тимчасова слідча комісія, яка «має дослідити діяльність кожного члена ТВК, кожного члена ОВК, кожного прокурора, міліціонера, судді - кожної особи, яка крала голоси в українців». Арсеній Яценюк зазначив, що ця ТСК внесе до Генеральної прокуратури подання «про притягнення до кримінальної відповідальності всіх злодіїв, які крали голоси».

Проект постанови передбачає створення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради, на яку покладається завдання розслідування фактів протиправного перегляду результатів парламентських виборів 2012 року шляхом фальшування результатів реального волевиявлення громадян, порушення виборчих прав громадян з боку працівників правоохоронних органів, суддів, інших органів державної влади.

ТСК також розслідуватиме порушення під час дострокового припинення депутатських повноважень народних депутатів Сергія Власенка, Павла Балоги та Олександра Домбровського, а також під час оголошення ЦВК неможливості встановлення результатів виборів народних депутатів в одномандатних виборчих округах № 94, 132, 194, 197 та 223, які були вчинені способами, що не відповідають Конституції та законам України.

byut.com.ua




Copyright © 2012, Chernenko Ev. Перепечатка материалов только при наличии активной гиперссылки на vibori.co.ua. |


 

CMS Status-X