Выборы в Украине, Результаты парламентских выборов в Украине, Президентские выборы 2019


http://vibori.co.ua/news/1/192/klichko-parlament-pervym-voprosom-dolzhen-rassmotret-naznachenie-daty-vyborov-v-kieve/

Версия для печати / Оригинальная версия





Кличко: Парламент первым вопросом должен рассмотреть назначение даты выборов в Киеве


Фракція  "УДАР"  вимагає першочергово розглянути питання визначення дати проведення виборів у місті Києві. Про це сьогодні під час пленарного засідання парламенту заявив лідер фракції "УДАР" Віталій Кличко.

"Ми пропонуємо розглянути його першим, на ранковому засіданні – щоб мати визначеність, що в столиці зміниться влада", - сказав Кличко.
Він додав, що після голосування про призначення виборів, парламент  повинен прийняти кілька законів, які унеможливлять основні фальсифікації на столичних виборах і повернуть Києву самоврядування. Зокрема, наголосив він, - це внесення змін до закону про місцеві вибори. Крім того, зазначив Кличко,парламент має  ухвалити закон про проведення виборів мера  в два тури, щоб мера обрала більшість громадян, а також закон щодо об’єднання посад мера і голови адміністрації, що поверне столиці самоврядування.

"Ми пропонуємо, щоб вже в середу профільний комітет розглянув ці законопроекти. Тоді до кінця тижня їх можна буде ухвалити в першому читанні, а до 2 квітня – в цілому", - додав Кличко.

Крім того, "УДАР" в п’ятницю чекає звіту уряду Азарова. "Думаю, у всіх фракцій є, що спитати в наших «покращувачів». Час притягти їх до відповідальності", - наголосив Віталій Кличко.

Він нагадав,  що минулого тижня перебував у Сполучених Штатах і в країнах Європейського Союзу і високопосадовці цих країн розділяють занепокоєння тим, що відбувається в Україні. Кличко наголосив,що влада не має права ставити під сумнів європейський вибір, яке зробило українське суспільство і тому необхідно невідкладно ухвалити закони необхідні для європейської інтеграції. "Але ще важливіше – не допустити подальшого згортання демократії. Бо європейській інтеграції шкодить не відсутність законів, а корупція, вибіркове правосуддя і беззаконня", - сказав він.

Кличко додав, що Європа показує, що з корупційними оборудками і офшорними схемами вона буде жорстко боротись. "Бізнес, рахунки, нерухомість, візи тих, хто будує в Україні диктатуру, стануть об’єктом пильної уваги в Європі – якщо влада продовжить зловживання судами та тиск на суспільство", - наголосив Кличко.

Лідер "УДАРу" нагадав, що опозиція також ініціює створення Тимчасової слідчої комісії щодо діяльності Володимира Рибака та комісії щодо порушень на виборах.

Кличко також наголосив, що Президент України має не право, а обов’язок оголошувати послання до Верховної Ради України, однак Янукович ігнорує цей обов’язок. "Цього року він повинен виконати його, а не ховатись за спини речників. Більше того, Янукович повинен не просто прийти в парламент і зачитати текст, а відповісти на питання, які хвилюють суспільство", - сказав Віталій Кличко.

klichko.org




Copyright © 2012, Chernenko Ev. Перепечатка материалов только при наличии активной гиперссылки на vibori.co.ua. |


 

CMS Status-X