Выборы в Украине, Результаты парламентских выборов в Украине, Президентские выборы 2019


http://vibori.co.ua/news/1/164/v-kraine-nachalas-predvybornaya-epidemiya/

Версия для печати / Оригинальная версия





В Украине началась предвыборная эпидемия


Протягом двох останніх днів на папері захворіло понад 250 тисяч українців, і кількість хворих зростає фактично щогодини. Про це на прес-конференції повідомив керівник Центрального виборчого штабу Об‘єднаної опозиції «Батьківщина» Олександр Турчинов.

«Ми вже втомились наводити аргументи, які чітко підтверджують, що вибори в Україні не чесні та не прозорі. Більше того, всі останні дії влади свідчать про підготовку масштабних фальсифікацій виборчого процесу», - зазначив Турчинов.

Так, керівник штабу повідомив, що в Україні розпочалась традиційна передвиборча епідемія «хвороб».

За його словами, протягом двох останніх днів на папері захворіло понад 250 тисяч українців, і кількість хворих українців зростає фактично щогодини.

«Мені важко уявити, яка буде цифра хворих українців до завершення сьогоднішньої доби», - додав він.

Керівник штабу повідомив, що перевірка причини «епідемії» виявила, що всі довідки, які видаються про хворобу людини, написані однією рукою.

«Довідки масово пишуться однією рукою, здаються у дільничні комісії. При чому, що цікаво, в Києві серед таких довідок знайшли навіть видані неіснуючими поліклініками. Наприклад, Московського району вже давно немає в Києві», - наголосив він.

Турчинов додав, що були виявлені навіть випадки «хвороби» у людей, які померли декілька років тому.

«Перевірки показали, що більшість людей, довідки про хворобу яких здали до дільничних виборчих комісій, такі довідки в медичних закладах не брали. Більше того, ці люди були здивовані, що декілька днів знаходяться на лікарняному», - наголосив Турчинов.

Він зробив висновок, що влада не тільки примушує лікарів видавати такі довідки - «вони вже і не зупиняються перед фальсифікацією цих документів».

Турчинов повідомив, що по деяким округам і дільницям кількість «захворівши» вже перевищила 7% від загальної чисельності виборців.

«Зрозуміло, що ці люди не будуть голосувати, за них проголосують на користь Партії регіонів», - додав він.

Крім того, керівник штабу повідомив, що в Ізмаїльському порту приписали на стоянці 32 судна.

«Щоб створювати фальсифікації на спецдільницях, приписують судна до портів, де будуть голосувати безконтрольно», - сказав він.

Також кричущий випадок відбувся в 141 окрузі (Одеська обл. Татарбунари).

«Партії регіонів не сподобалось жеребкування, вони вважали, що занадто багато представників опозиції в цьому районі, тому Окружна виборча комісія, де більшість мають «регіонали», вирішила додати ще по 2-х представника ПР на дільниці, щоб вони мали не тільки просту більшість, а контрольовану більшість для проведення фальшування виборчого процесу», - зазначив керівник штабу.

За його словами, така нахабна фальсифікація, таке нахабне фальшування підготовки бази даних свідчить про те, що Партія регіонів «сподівається на безкарність, тому що силові структури вони контролюють повністю».

«Саме через сподівання на те, що силові структури, Генеральна прокуратура, МВС, СБУ займаються виключно боротьбою з опозицією, вибори в Україні так нахабно фальшуються», - зазначив Турчинов, додавши, що всю цю інформацію буде передано до міжнародних спостерігачів, «які дадуть свою оцінку виборам в Україні».

Керівник штабу повідомив, що Об’єднана опозиція «Батьківщина» звернулась до Генеральної прокуратури та до інших силових структур з вимогою зупинити фальшування виборчого процесу.

«Але я не сподіваюсь, що ГПУ сьогодні чи завтра відрапортує, що вони затримали злочинців, що вони зупинили тотальне фальшування. Вони будуть тягнути час, писати нам відписки, що щось там перевіряють», - підсумував він.


Керівник Київського регіонального виборчого штабу Об’єднаної опозиції «Батьківщина», народний депутат Юрій Одарченко звернувся до Генерального прокурора України з вимогою перевірити обставини появи на виборчому окрузі №211 фальшивих заяв для голосування на дому.

У своєму зверненні Одарченко вимагає вжити заходів щодо негайного припинення злочинів – у тому числі шляхом вилучення підроблених документів.

Депутат вимагає розшукати винних у підробці заяв виборців та у підробці медичних довідок.

Він також звертається до Генпрокурора з вимогою порушити проти цих осіб кримінальну справу.

«Незаконне голосування на дому є різновидом фальсифікацій, тим паче, на основі підроблених довідок з неіснуючих медичних закладів. Це пряме свідчення того, що ці голоси, близько 8 тисяч, будуть використані для фальшування на користь провладних кандидатів та партії влади», - заявив народний депутат.

Також Юрій Одарченко направив депутатське звернення головному державному санітарному лікарю Києва з проханням вжити невідкладних заходів для з’ясування причини масового захворювання виборців в Голосіївському районі міста Києва, а також «з’ясувати ситуацію з хворобами, які роблять людей нездатними самостійно пересуватися, та вирішити питання про запровадження карантинних заходів в уражених зонах».

«Можливо, є необхідність оголосити епідемію ГРВІ в Голосіївському районі столиці? Саме тому ми просимо з’ясувати цю ситуацію. Адже загальна кількість «уражених» хворобою громадян, відповідно до поданих медичних довідок, вже склала близько 8 тисяч осіб» - заявив Одарченко.


byut.com.ua




Copyright © 2012, Chernenko Ev. Перепечатка материалов только при наличии активной гиперссылки на vibori.co.ua. |


 

CMS Status-X