Русский Выберите язык  Выберите язык

Политическое соглашение между демократическими силами будет подписано в пятницу, - «Батькивщина»


У п’ятницю, 19 жовтня 2012 року, голова Ради Об’єднаної опозиції ВО «Батьківщина», до якої входять 8 партій, та ВО «Свобода» - Арсеній Яценюк та Олег Тягнибок - планують урочисто підписати Політичну угоду про створення Коаліції демократичних сил у Верховній Раді VII скликання.

Відповідний текст Угоди був опрацьований та погоджений опозиційними політичними партіями шляхом конструктивного діалогу і взаєморозуміння.

Об’єднана опозиція ВО «Батьківщина» та ВО «Свобода» також звернулися до голови партії «УДАР» Віталія Кличка з пропозицією долучитися до створення Коаліції демократичних сил – зараз, ще до завершення парламентських виборів, а не після оголошення їх результатів.

Завчасна наявність домовленостей між демократичними силами мінімізує ризики створення пропрезидентської більшості у майбутньому парламенті, яку діюча влада буде намагатися сформувати, використовуючи звичні для неї методи та засоби – тиск, підкуп та шантаж народних обранців, особливо обраних в одномандатних виборчих округах.

Також ми пропонуємо, щоб зазначену Політичну угоду підписали і ті мажоритарники, які були визнані єдиними кандидатами від Об’єднаної опозиції ВО «Батьківщина» та партії «УДАР» Віталія Кличка.

Об’єднана опозиція «Батьківщина» та ВО «Свобода» очікують, що партія «УДАР» до 19 жовтня 2012 року висловить свої зауваження та пропозиції до тексту документу, а також оголосить про свою участь у підписанні Політичної угоди про створення Коаліції демократичних сил.

Згідно із зазначеним документом, одним із головних завдань Коаліції демократичних сил є повернення України на демократичний та європейський шлях розвитку. Угода передбачає, зокрема, здійснення усіх можливих заходів з метою звільнення лідера опозиції Юлії Тимошенко, Юрія Луценка та інших політичних в’язнів.

Також передбачене спільне голосування демократичної Коаліції за закон про процедуру імпічменту Президента України, за імпічмент Президента Віктора Януковича, за закон про відкликання народного депутата України, за встановлення кримінальної відповідальності для народних депутатів, які голосують за інших депутатів.

Окрім того, політичні сили, що підписали Угоду, зобов’язуються проголосувати за продовження мораторію щодо формування ринку землі, за скасування Закону «Про засади державної мовної політики», за скасування антинародної пенсійної реформи Януковича-Азарова-Тігіпка, за скасування Податкового кодексу.

byut.com.ua




Автор: admin от 17.10.2012   |  Оценка  





Вы не можете комментировать!

           



Печать | Copyright © 2012, Chernenko Ev. Перепечатка материалов только при наличии активной гиперссылки на vibori.co.ua. | | Контакты
CMS Status-X