Выборы в Украине, Результаты парламентских выборов в Украине, Президентские выборы 2019


http://vibori.co.ua/news/1/120/oversheno-napadenie-na-doverennoe-litso-kandidata/

Версия для печати / Оригинальная версия





Совершено нападение на доверенное лицо кандидата


18 вересня ввечері було скоєно зухвалий напад на довірену особу кандидата у народні депутати від Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Дмитра Андрієвського по 222-му округу Максима Шкуро.

Інцидент стався у Київській області поблизу будинку, де мешкає Шкуро.

Четверо осіб міцної статури зупинили машину, в якій перебував опозиціонер і водій, розбили скло та витягнули чоловіків з автомобіля.

Після цього їх жорстоко побили, нанісши кілька ножових поранень.

В руках у нападників також була каністра і пляшки із запальною сумішшю, якими зловмисники не встигли скористатися.

Внаслідок побиття довірена особа кандидата знаходилася без свідомості. Водій також перебуває у тяжкому стані. 
 
За словами самого Дмитра Андрієвського, напад однозначно пов’язаний з політичною діяльністю.



Про цей випадок 19 вересня на прес-конференції заявив керівник Центрального виборчого штабу Об’єднаної опозиції Олександр Турчинов.

«Учора біля свого будинку був побитий та отримав небезпечні ножові поранення довірена особа кандидата у народні депутати від Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Дмитра Андрієвського по 222-му округу Максим Шкуро», - сказав Турчинов.

«Це відбувалось зухвало, це робилось людьми, які не боялись відповідальності. І на чому я хочу наголосити, що лише через годину приїхала міліція, яка відмовилась подавати у розшук машину, на якій свідки бачили зловмисників», - зазначив він.

Олександр Турчинов також відзначив, що прокуратура відмовилась відкривати кримінальну справу по факту нападу і нанесення ножових поранень, кваліфікуючи дії нападників як дрібне хуліганство.

Керівник Центрального виборчого штабу «Батьківщини» наголосив, що «влада упевнена у своїй безкарності, тому чинить терор по відношенні до єдиної, справжньої опозиції».

«Одночасно, у цей же день у Солом’янському районі було знищено 8 наметів Об’єднаної опозиції, була жорстоко побита дівчина-агітатор, яка працювала у цих наметах. Це робили люди, які не приховували від кого вони прийшли – від депутата і кандидата від Партії регіонів пана Луцького, і тому зрозуміло, чому міліція не блокувала, не заважала цим бандитським діям», - наголосив Турчинов.

При цьому присутній на прес-конференції кандидат у народні депутати від опозиції Дмитро Андрієвський розповів, що постраждалий Максим Шкуро знаходиться у лікарні у відділенні інтенсивної терапії.

«У нього численні пошкодження голови, численні переломи ребер і також ножове поранення стегна. Стан його стабільний, але серйозний і важкий», - сказав Андрієвський.


Крім того, керівник Центрального штабу опозиції розповів про тотальні випадки побиття активістів та знищення агітаційних наметів опозиції по всій Україні.

Так, в Ізмаїлі спалили машину головному редактору опозиційної газети Ірині Золотарьовій. В Бєлгород-Дніпровському районі битами побили двох активістів і спалили машину депутату місцевої ради від «Батьківщини».

«Жорстке побиття наших активістів та знищення наших наметів відбулась в місті Харкові серед білого дня. Аналогічна ситуація в Донецькій, Хмельницькій, Миколаївській областях та багатьох інших регіонах, де руйнують намети та знищують агітаційну літературу», - повідомив Турчинов.

«Це відбувається серед білого дня на очах влади, яка і є безпосередньо замовником цих терористичних дій», - наголосив він.

За словами Олександра Турчинова, все це відбувається на фоні сотень кримінальних справ, порушених проти опозиційних кандидатів у народні депутати, «проти керівників наших штабів, проти наших активістів».

«Ці справи продовжують порушувати у перманентному режимі, розв‘язуючи таким чином блокування агітаційної роботи наших кандидатів», - додав він.

Крім того, керівник Центрального штабу повідомив про тотальне залякування у бюджетній сфері, «коли люди відмовляються працювати спостерігачами від опозиції, пояснюючи, що їх за це звільняють з роботи».

«Але, не зважаючи на їхню рейтингову війну, на їхню брудну провокаційну війну проти нас та тотальний терор, ми вистоїмо і будемо боротися за перемогу!», - підсумував Олександр Турчинов.


byut.com.ua




Copyright © 2012, Chernenko Ev. Перепечатка материалов только при наличии активной гиперссылки на vibori.co.ua. |


 

CMS Status-X