Русский Выберите язык  Выберите язык

Томенко: Летних выборов в Украине не будет


Про це народний депутат Микола Томенко заявив в інтерв’ю на Черкаській ОДТРК «Рось», відповідаючи на запитання про те, коли можливе проведення повторних виборів у п’яти округах, серед яких, як відомо, два округи і в Черкаській області.

«Нам вдалося вирішити «програму мінімум», і я можу переконливо стверджувати, що літніх виборів в Україні не буде», – заявив Микола Томенко. Це, за його словами, неможливо з огляду на чинне законодавство та необхідність належним чином з точки зору часу підготувати такі вибори.

Найближча можлива дата в контексті виборчого процесу, це – вересень, хоча Микола Томенко нагадав, що опозиція пропонує Партії регіонів, на її думку, найбільш адекватну дату – 27 жовтня, яка дасть можливість провести вибори при достатньо високій явці населення.

На уточнююче запитання, між ким буде йти головна боротьба під час перевиборів, Микола Томенко зазначив, що на сьогодні опозиція не змінювала свого підходу і вона виходить з того, що всі п’ять опозиційних кандидатів де-факто є народними депутатами, тому необхідно пройти ще юридичну процедуру їх узаконення через повторні вибори. Тому на сьогодні зміни кандидатів від опозиції не передбачається.

«Натомість, коли йдеться про владу, то я розумію, що це проблема. Загальновідомо, що Президент уповноважив голів ОДА забезпечити проведення цих перевиборів в інтересах влади. І тут можливі різні варіанти – або в якісь округах ми побачимо самих голів ОДА як кандидатів у народні депутати, які будуть приречені самостійно виконувати завдання, поставлене Президентом. Або в округах з’являться надбагаті кандидати, що прямо не будуть пов’язані з Партією регіонів. Натомість їхнім завданням буде максимально «проінвестувати» округ, вони йтимуть на вибори шляхом самовисування, а потім, як це загально ведеться, увійдуть до фракції Партії регіонів», – зазначив Микола Томенко.


tomenko.ua




Автор: admin от 25.06.2013   |  Оценка  





Вы не можете комментировать!

           



Печать | Copyright © 2012, Chernenko Ev. Перепечатка материалов только при наличии активной гиперссылки на vibori.co.ua. | | Контакты
CMS Status-X