Русский Выберите язык  Выберите язык

Яворивский просит суд запретить кандидату от власти Борисову подкупать избирателей


Кандидат у народні депутати по 213-му виборчому округу від Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Володимир Яворівський просить суд визнати дії кандидата у депутати Валерія Борисова протиправними і встановити факт підкупу виборців.

18 вересня Окружний адміністративний суд м. Києва розгляне позов Володимира Яворівського.

Кандидат від опозиції зазначив, що 14 вересня у Києві на проспекті Маяковського розповсюджувалися листівки «Програма «Здоров’я Троєщини», замовником якої є ГО «Об’єднання громадян «За Троєщину». На першій сторінці значилося: «Проект реалізується за сприянням народного депутата України Борисова Валерія». У листівці громадянам пропонувалося пройти безкоштовну медичну діагностику.

У листівці також чітко вказано, що це обстеження - для виборців району, на якому висувається кандидатом у народні депутати України Валерій Борисов.

Частина 2, статті 45 Закону України «Про вибори народних депутатів України» визначає, що фінансування передвиборчої агітації кандидатом у народні депутати України може здійснюватися виключно за рахунок виборчого фонду, а частина 3, тієї ж статті прямо забороняє використання для передвиборчої агітації будь-яких інших фінансових джерел.

Замовником же вищезгаданої листівки виступає громадська організація, а не кандидат Борисов або його виборчий фонд, отже виготовлення та поширення такої агітації є незаконним.

Частина 13, статті 74 Закону України «Про вибори народних депутатів України», забороняє розповсюдження безкоштовно товарів, робіт, послуг під час проведення передвиборчої агітації і кваліфікує такі дії як непрямий підкуп виборців. В даному випадку має місце розповсюдження безкоштовних медичних послуг, яке супроводжується «згадуванням імені кандидата».

byut.com.ua

По теме: 
Нардеп и кандидат в нардепы строит детские площадки в Киеве



Автор: admin от 17.09.2012   |  Оценка  





Вы не можете комментировать!

           



Печать | Copyright © 2012, Chernenko Ev. Перепечатка материалов только при наличии активной гиперссылки на vibori.co.ua. | | Контакты
CMS Status-X