Русский Выберите язык  Выберите язык

Власть фальсифицирует выборы в большинстве округов - Томенко

Вибори на більшості мажоритарних округів будуть сфальсифіковані.

Про це заявив на брифінгу один з лідерів партії «Батьківщина» Микола Томенко.

«Сьогодні ми закидані зверненнями людей про те, що по всій країні влада разом з правоохоронними органами займається або прямим, або опосередкованим підкупом, відбувається жорсткий тиск на кандидатів від опозиції», - повідомив він.

За словами Томенка, зокрема, на Львівщині податківців змушують збирати тисячі доларів для Партії регіонів та переконувати виборців голосувати за провладних кандидатів.

Микола Томенко також розповів, що на Миколаївщині проти опозиційного кандидата Аркадія Корнацького, який відмовляється знятися з виборів, розгорнуто справжню війну, у результаті якої місцева влада вимкнула світло на фермах, де знаходиться до 10 тисяч корів.

Крім того, на Черкащині представники місцевої влади та правоохоронних органів скрізь супроводжують провладного кандидата, який відкрито роздав готівкою вже 1 млн. 300 тис. гривень.

«Я сподіваюсь на мудрий український народ, який гроші бере, але дулю у кишені тримає», - сказав Микола Томенко.

Такожвін наголосив, що передумовою створення парламентської більшості з партією «УДАР» у новому парламенті має стати чітка позиція «УДАРу» щодо необхідності зміни влади Януковича-Азарова.

За його словами, саме у цьому сьогодні існує стратегічна розбіжність між опозиційними силами.

«Батьківщина» і «Свобода» виступають за те, щоб створенням парламентської більшості усувати від влади політичний режим Януковича, а в партії «УДАР» є табу на прізвище Янукович: поки що жодна людина з «УДАРу» не заявила про те, що вони хочуть усунути Януковича», - підкреслив Томенко.

За його словами, натомість із заяв «УДАРу» зрозуміло, що вони мають намір створити уряд при Януковичі.

«Це серйозна розбіжність, оскільки «Батьківщина» не збирається працювати у жодному уряді при Януковичу. «Батьківщина» збирається зробити все для того, щоб політичний режим пішов у відставку», - наголосив Микола Томенко.

«Ми хочемо отримати від «УДАРу» чіткий сигнал: чи збираються вони в уряд замість Азарова, чи вони разом з нами збираються захищати Україну від злочинної влади», - сказав політик.

За словами Томенка, саме через це виникли проблеми  при погодженні кандидатів по мажоритарним округам.

«Від «УДАРу» є люди, які пошепки бояться назвати прізвище «Янукович», а при згадуванні прізвища губернатора стають по стійці смирно», - наголосив Микола Томенко.

byut.com.ua

 

Автор: admin от 16.10.2012
Оценка: 





  

Вы не можете комментировать!

 

Печать | Copyright © 2012, Chernenko Ev. Перепечатка материалов только при наличии активной гиперссылки на vibori.co.ua. | | Контакты
CMS Status-X