Выборы в Украине, Результаты парламентских выборов в Украине, Президентские выборы 2019


http://vibori.co.ua/articles/1/952/ybatkivschina-provela-sezd-i-snyala-26-kandidatov-mazhoritarschikov-v-polzu-partii-y-dar/

Версия для печати / Оригинальная версия





«Батькивщина» провела съезд и сняла 26 кандидатов-мажоритарщиков в пользу партии «Удар»

У Києві завершився з’їзд партії Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина».

У прес-службі також спростували інформацію деяких ЗМІ про те, що на з’їзді начебто були присутні лише народні депутати.

«Повідомляємо, що у роботі з’їзду взяли участь 131 делегат, а також 37 депутатів-мажоритарників», - зазначили у прес-службі.

Оскільки з’їзд відбувався у приміщенні партії «Батьківщина», була обмежена кількість місць. Одразу по завершенню заходу журналісти змогли вільно поспілкуватися з лідерами партії і делегатами.

Партія «Батьківщина» зняла на користь «УДАРу» 26 кандидатів-мажоритарників.

Про це заявив керівник Центрального виборчого штабу Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Олександр Турчинов, коментуючи на брифінгу рішення сьогоднішнього з’їзду.

«З’їзд під час дискусії прийняв відповідальне рішення, а саме -  ми зняли на користь партії «УДАР» 26 кандидатів у народні депутати, причому серед них є і чинні народні депутати України. Це важко, але це рішення прийняте», - сказав Турчинов.

«Цей процес ми вважаємо дуже позитивним для України, цей процес посилює позиції демократичних сил під час цієї виборчої кампанії, і я сподіваюсь, що він буде приведений до логічного завершення, а саме до перемоги демократичних сил», - наголосив керівник Центрального виборчого штабу Об’єднаної опозиції «Батьківщина».

«Крім того, в Одеській області ми зняли нашого кандидата на користь генерала Бабича, який приєднався до Об’єднаної опозиції і буде виборювати з нами перемогу», - зазначив Олександр Турчинов.

У свою чергу Голова Ради Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Арсеній Яценюк, коментуючи рішення з’їду, зазначив, що півроку тому 8 партій, які входять до Об’єднаної опозиції, та ВО «Свобода» прийняли рішення діяти за принципом: один округ – один кандидат від опозиції.

За його словами, те, що сьогодні прийнято рішення щодо зняття 26 кандидатів від Об’єднаної опозиції на користь партії «Удар», додатково збільшує шанси опозиції на перемогу.

«Це позитивне рішення. У рамках цього рішення треба буде остаточно з’ясувати, чи ті кандидати в депутати, які будуть іти від наших партнерів, підтримують програму опозиції, про яку ми неодноразово заявляли. Я кажу про угоду про створення демократичної більшості у новому парламенті», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Крім того, один з лідерів Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Анатолій Гриценко зазначив, що під час з’їзду було ухвалено окрему заяву, з якою партія «Батьківщина» звернулася до партії «УДАР».

«У ній викладений перелік тих речей, на перевірку яких ми маємо пройти після обрання. Серед них – голосування та прийняття закону про відкликання народного депутата, про особисте голосування, голосування за старт процедури імпічменту президента, мораторій на ринок земель до 2016 року, ряд законів, які спрямовані на скасування ганебної пенсійної реформи, прийняття нового Податкового кодексу та інші принципові позиції», - сказав Гриценко.




РІШЕННЯ ТРЕТЬОГО ЕТАПУ XI З’ЇЗДУ ВСЕУКРАЇНСЬКОГО ОБ’ЄДНАННЯ «БАТЬКІВЩИНА»
 
Враховуючи реальну небезпеку, яку створює нинішній режим Януковича для незалежності та демократичного розвитку України, необхідність єднання демократичних сил, з’їздпостановляє:
 
1. Визнати пріоритетним формування у Верховній Раді VII скликання Коаліції демократичних сил, головними завданнями якої є повернення України на демократичний, європейський шлях розвитку та відсторонення президента Віктора Януковича від влади.
 
2. Привітати рішення з’їзду ВО «Свобода» щодо підтримки Угоди про створення Коаліції демократичних сил у Верховній Раді України VII скликання (додається), яка була запропонована Об’єднаною опозицією «Батьківщина».
 
3. Повторно звернутися до політичної партії «УДАР Віталія Кличка» щодо підписання Угоди про створення Коаліції демократичних сил у Верховній Раді України VII скликання, яка передбачає здійснення усіх можливих заходів з метою звільнення лідера опозиції Юлії Тимошенко, Юрія Луценка та інших політичних в’язнів, та спільне голосування демократичної Коаліції за закон про процедуру імпічменту Президента України, за імпічмент Президента Віктора Януковича, за закон про відкликання народного депутата України, за встановлення кримінальної відповідальності для народних депутатів, які голосують за інших депутатів, за продовження мораторію щодо формування ринку землі, за скасування Закону «Про засади державної мовної політики», за скасування антинародної пенсійної реформи Януковича-Азарова-Тігіпка, за скасування Податкового кодексу тощо.
 
Перший заступник Голови
ВО «Батьківщина»
 
Олександр ТУРЧИНОВ
 
Проект
 
ПОЛІТИЧНА УГОДА ПРО СТВОРЕННЯ КОАЛІЦІЇ ДЕМОКРАТИЧНИХ СИЛ У ВЕРХОВНІЙ РАДІ УКРАЇНИ VII СКЛИКАННЯ
 
м. Київ                                                                        15 жовтня 2012 року
 
За всі роки незалежності, Україна ще не була в такій небезпеці, як сьогодні. Президент Віктор Янукович через фактичний конституційний переворот – узурпував безпрецедентний обсяг владних повноважень, якими його не наділяв Український народ. Лідерів опозиції Юлію Тимошенко, Юрія Луценка та інших політиків, які виступають проти цього режиму, за особистим наказом Януковича було ув’язнено по сфабрикованих кримінальних справах.
 
Кримінально-олігархічний режим Януковича довів ситуацію в країні до краю. Стрімко зростає прірва між багатими та бідними, ліквідовуються заслужені пільги для громадян, сотнями закриваються школи та лікарні, знищується малий та середній бізнес. Реальні доходи населення знижуються, а економіка знаходиться в катастрофічному стані.
 
Під загрозою знищення опинилися засади нашої державності: суверенітет України, права і свободи людини, рідна мова та культура.
 
Враховуючи, що режим Януковича створює реальні загрози існуванню незалежної та демократичної України, ВО «Свобода», Об’єднана опозиція «Батьківщина» та Партія УДАР Віталія Кличка домовилися з метою повернення України на демократичний, європейський шлях розвитку та відсторонення президента Януковича від влади сформувати за результатами парламентських виборів 28 жовтня 2012 року Коаліцію демократичних сил у Верховній Раді VII скликання. Першочерговими завданнями цієї коаліції є реалізація наступних кроків:
 
1. Не допустити внесення президентом Януковичем змін до Конституції України, які мають на меті обрання глави держави у парламенті та ліквідацію права українців на всенародні президентські вибори. Не голосувати за відповідні зміни до Основного Закону України.
 
2. Ухвалити закон України про порядок імпічменту президента та створити Тимчасову слідчу комісію Верховної Ради України з питань усунення президента Януковича від влади. Розпочати процедуру імпічменту чинного глави держави.
 
3. Здійснити усі можливі заходи з метою звільнення політичних в’язнів, зокрема, лідера опозиції Юлії Тимошенко та Юрія Луценка, формування справедливого та незалежного правосуддя в Україні, дотримання прав і свобод громадян.
 
4. Ухвалити закон України про відкликання народного депутата України. Проголосувати за встановлення кримінальної відповідальності для тих народних обранців, які голосують за інших депутатів. Скасувати недоторканність для Президента, народних депутатів і суддів.
 
5. Скасувати Закон «Про засади державної мовної політики», як антиконституційний, такий, що розколює суспільство та ставить під загрозу розвиток і державний статус української мови.
 
6. Продовжити мораторій на продаж землі до 1 січня 2016 року та ухвалити необхідні закони, спрямовані на захист власників землі серед селян.
 
7. Скасувати чинний Податковий кодекс, який знищує основу середнього класу – приватне підприємництво. Ухвалити Кодекс економічного зростання, який передбачає запровадження лише 7-ми податків замість чинних 135-ти, створення максимально сприятливих умов для ведення малого та середнього бізнесу.
 
8. Скасувати антинародну пенсійну реформу Януковича-Азарова-Тігіпка, яка призвела до підвищення пенсійного віку. Ухвалити справедливу пенсійну реформу, що передбачатиме єдиний для всіх порядок нарахування пенсій та ліквідацію спеціальних пенсій для високопосадовців. Забезпечити європейські стандарти якості життя українських громадян, заробітної плати, соціального та пенсійного забезпечення.
 
9. Забезпечити підписання та ратифікацію Угоди про Асоціацію з Європейським Союзом, включно із створенням зони вільної торгівлі, створити умови для та запровадження безвізового режиму з країнами ЄС. Денонсувати зрадницькі «Харківські угоди».
 
****
 
Кожен кандидат в народні депутати України по мажоритарних округах від Об’єднаної опозиції «Батьківщина», або партії УДАР Віталія Кличка, який буде визначений єдиним кандидатом від опозиції, і на користь якого знімуться інші висунуті нашими партіями кандидати – зобов’язується особисто та публічно підписатися під цією Угодою. 
 
Кандидати в народні депутати, що підписали Угоду, в разі свого обрання, зобов’язується увійти до складу коаліції демократичних сил у Верховній Раді VII скликання. У випадку порушення взятих на себе зобов’язань, кожен обраний народним депутатом кандидат від опозиції, що підписав цю Угоду – добровільно складає із себе депутатські повноваження.
 
Ця Угода відкрита до підписання усіма політичними силами та народними депутатами, які готові до спільних дій у Верховній Раді з метою протидії авторитарному режиму президента Януковича, захисту прав і свобод громадян, утвердження в Україні демократії, соціальної справедливості та європейських стандартів якості життя.

byut.com.ua

 

Автор: admin от 15.10.2012
Оценка: 





  


Copyright © 2012, Chernenko Ev. Перепечатка материалов только при наличии активной гиперссылки на vibori.co.ua. |


 

CMS Status-X