Русский Выберите язык  Выберите язык

ВО Свобода: В Белой Церкви провластный кандидат массово использует админресурс и подкупает избирателей

У виборчому окрузі №90 (м. Біла Церква, Київська область) провладний кандидат у народні депутати України Віталій Чудновський запровадив відразу дві виборчі технології, які порушують Закон "Про вибори народних депутатів України". Про це Білоцерківську міську організацію ВО "Свобода" повідомили виборці.

Як зазначають білоцерківці, набула поширення агітація на користь провладного кандидата в комунальних установах та організаціях із боку їхнього керівництва. Приміщення управління охорони здоров'я Білої Церкви, швидкої допомоги, ЖЕКів, шкіл використовуються як складські для агітаційних матеріалів Віталія Чудновського. У комунальному закладі "Білоцерківська міськСЕС" керівництво запропонувало працівникам заповнити анкету та підписатися, що вони зобов'язуються проголосувати за Чудновського, інакше – звільнення з роботи за скороченням. У приміщенні КП "Білоцерківводоканал", яке під час останньої сесії Білоцерківської ради VI скликання 27 вересня 2012 року передали на баланс фонду комунального майна, розміщено нелегальний "колцентр" провладного кандидата. Жодних договорів оренди в кандидата на це приміщення, на оплату комунальних послуг не існує. У цій установі нелегально – без оформлення трудових книжок – працює 42 білоцерківці (виконавець проекту, адміністратор та 40 телефоністок, які працюють у дві зміни).

У гуртожитках, приміщеннях громадських організацій, підприємств продовжується видача "ста гривень Чудновського". Безпосередньо – через "старших" – білоцерківців запрошують на певний день та годину отримати 100 гривень (зазвичай по закінченні робочого дня). Їм в обмін на передачу паспортних даних та ідентифікаційного номеру пропонують підписати договір агітатора в одному примірнику, який на руки не видається, а залишається в офісі Чудновського. Тим, хто вже отримав 100 гривень, наразі обіцяють сплатити їх повторно (за деякою інформацією відразу 300 гривень) та просять залучити якомога більше знайомих і сусідів, яким можна було б запропонувати гроші. "Старшим" поставлено план видачі коштів виборцям по кожній багатоповерхівці міста.

Попри звернення кандидатів у народні депутати України по округу до міського голови, правоохоронців із вимогою припинити порушення Закону про вибори, підкуп виборців, міліціянти і владники не вживають необхідних заходів.

Як уже повідомляла прес-служба ВО "Свобода", Віталій Чудновський – самовисуванець по одномандатному виборчому окрузі №90, член ВО "Батьківщини" – позиціонує себе як "людина Юлії Тимошенко", про що свідчать його інтерв'ю в місцевих ЗМІ та рекламні щити, де він зображений із ув'язненою опозиціонеркою. Наразі Чудновського на офіційних заходах у місті особисто представляють "регіонали" міський голова Білої Церкви Василь Савчук та голова Київської обласної державної адміністрації Анатолій Присяжнюк. За Чудновського агітує актив міської організації Партії регіонів. У газеті "Київщина регіональна" №38 (1138) від 28 вересня у статті "На тлі опозиційних міжусобиць" його було представлено разом з іншими кандидатами від Партії регіонів (засновник газети – Київська обласна організація Партії регіонів). Цими днями до ЦВК подали заяву про відмову балотуватись висунутий від Партії регіонів В. Коверда (09.10.12) та висуванець-комуніст В. Адвена (10.10.12). На переконання політичних експертів Білої Церкви, їхня відмова балотуватись пов'язана з необхідністю підвищення рейтингу Віталія Чудновського рахунком електорату ПР та КПУ.

Зазначимо, що єдиним кандидатом від об'єднаних сил опозиції – ВО "Свобода" та ВО "Батьківщина" – в білоцерківському одномандатному виборчому округу №90 є свободівець Олександр Марченко.

svoboda.org.ua

 

Автор: admin от 13.10.2012





  

 

Печать | Copyright © 2012, Chernenko Ev. Перепечатка материалов только при наличии активной гиперссылки на vibori.co.ua. | | Контакты
CMS Status-X