Русский Выберите язык  Выберите язык

«Батькивщина»: Тигипко должен понести ответственность за использование социальных работников для агитации за ПР

У розпорядження прес-служби Об’єднаної опозиції «Батьківщина» потрапило відеоінтерв’ю, в якому соціальний працівник з Полтавської області зізнається, що її та її колег змушують замість роботи займатися агітацією за Партію регіонів та соціальні ініціативи президента.  

Так, Олена Черевко, яка з червня працює соціальним працівником при Ряськівській сільраді Машівського району Полтавської області, розповіла, що райдержадміністрація по суті виконує функції виборчого штабу провладної партії. А окремі посадовці під виглядом проведення семінарів збирають в приміщенні органу державної влади агітаторів від Партії регіонів та соціальних працівників району для інструктування по роз’ясненню населенню соціальних ініціатив президента й уряду.

Згідно із її посадовими інструкціями, жінка має опікуватися кризовими родинами із складними життєвими обставинами. А згідно із директивами керівника районного центру соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді та заступника голови Машівської райдержадміністрації, усі 16 соціальних працівників у районі повинні фактично займатися агітацією за Партію регіонів, стверджує Олена Черевко.

Через відмову збирати списки прихильників ПР Олені Черевко оголосили догану через нібито неналежну роботу.

Інтерв’ю можна подивитися за цим посиланням.

Об’єднана опозиція «Батьківщина» заявляє, що факти, наведені у цьому інтерв’ю, є типовими для ситуації в усіх областях України. 12 тисяч соціальних працівників, набраних за бюджетний кошт, насправді зухвало змушують займатися передвиборною агітацією.

«Батьківщина» наголошує, що це є грубим порушенням закону, яке вимагає кримінальної відповідальності – як мінімум, в частині нецільового використання бюджетних коштів. На переконання опозиції, нести таку кримінальну відповідальність має персонально 3-й номер списку Партії регіонів, віце-прем’єр-міністр Сергій Тігіпко, під чиїм патронатом і була створена мережа соціальних працівників.

«Сергій Тігіпко анітрохи не змінився: ще у 2004-му році, будучи керівником штабу Януковича, він відзначився використанням адмінресурсу та брудних технологій. Так само він діє і через 8 років», - підкреслили в «Батьківщині».

 
byut.com.ua

 

Автор: admin от 12.10.2012
Оценка: 





  

Вы не можете комментировать!

 

Печать | Copyright © 2012, Chernenko Ev. Перепечатка материалов только при наличии активной гиперссылки на vibori.co.ua. | | Контакты
CMS Status-X