Русский Выберите язык  Выберите язык

ВО Свобода заявляет о провокации со стороны кандидата от УДАРа

9 жовтня 2012 року в деяких волинських ЗМІ з'явилася явно замовна провокативна заява кандидата у народні депутати від партії "УДАР" у Володимир-Волинському виборчому окрузі №19 Олександра Киричука. У ній він заявляє, нібито Об'єднана опозиція "Батьківщина" в результаті переговорів "віддала" йому мажоритарний виборчий округ №19.

З цього приводу Волинська обласна організація ВО "Свобода" наголошує: розподіл мажоритарних виборчих округів в Україні загалом та у Волинській області зокрема відбувався відповідно до домовленостей між Всеукраїнським об'єднанням "Свобода" та ВО "Батьківщина". Партія "УДАР" від цього переговорного процесу відмовилася. Тому розподіл мажоритарних виборчих округів у форматі об'єднаних сил опозиції відбувався саме між "Свободою" та "Батьківщиною" за принципом: "один кандидат від опозиції у кожному виборчому окрузі".

У результаті досягнутої угоди "Батьківщина" отримала 190 виборчих округів, "Свобода" – 35 округів. Мажоритарний виборчий округ №19 із центром у Володимирі-Волинському відійшов до квоти ВО "Свобода". Решта чотири округи Волинської області отримало для висунення власних кандидатів Об'єднана опозиція ВО "Батьківщина".

"Свобода" не проводила і не проводить жодних переговорів із партією "УДАР" щодо узгодження кандидатів у мажоритарних виборчих округах, які відійшли до квоти нашої політичної сили. Тому представник "УДАРу" Олександр Киричук не має жодних підстав робити заяви щодо виборчого округу, який належить до квоти ВО "Свобода". Лідери об'єднаних сил опозиції на подібне його не уповноважували.

"Свобода" розцінює необґрунтовані твердження кандидата від партії "УДАР", який нещодавно йшов на вибори під прапорами партії-фантома Сергія Тігіпка, як провокативні та недостовірні, які вигідні Партії регіонів та спрямовані на розкол політичних сил, опозиційних режимові Януковича, – "Свободи" та "Батьківщини".

Усвідомлюючи, що шансів виграти в нього не більше, ніж було під час перебування в партії Тігіпка "Сильна Україна", у списку якої в Луцьку міську раду Олександр Киричук досі числиться під №2, Олександр Киричук, на наш погляд, свідомо вдався до використання маніпулятивних технологій, аби ввести в оману виборців Володимир-Волинського виборчого округу №19.

ВО "Свобода" очікує на оприлюднення офіційної позиції з цього приводу керівництва "УДАРу" та персонально Віталія Кличка. Сподіваємося, що лідер "УДАРу" адекватно відреагує на цю провокативну заяву свого кандидата, ухвалить щодо нього відповідне дисциплінарне рішення та зробить організаційні висновки.

Прес-служба Волинської обласної організації ВО "Свобода"

 

Автор: admin от 09.10.2012
Оценка: 





  

Вы не можете комментировать!

 

Печать | Copyright © 2012, Chernenko Ev. Перепечатка материалов только при наличии активной гиперссылки на vibori.co.ua. | | Контакты
CMS Status-X