Выборы в Украине, Результаты парламентских выборов в Украине, Президентские выборы 2019


http://vibori.co.ua/articles/1/862/ybatkivschina-rasschityvaet-poluchit-v-parlamente-po-proportsionalnoi-izbiratelnoi-sisteme-ne-menee-90-mest-obolev/

Версия для печати / Оригинальная версия





«Батькивщина» рассчитывает получить в парламенте по пропорциональной избирательной системе не менее 90 мест - Соболев

Об’єднана опозиція «Батьківщина» розраховує взяти у новому складі парламенту за пропорційною виборчою системою щонайменше 90 місць. Про це в коментарі Радіо Свобода у Дніпропетровську сказав заступник голови фракції «БЮТ-Батьківщина» у Верховній Раді Сергій Соболєв.

«Я думаю, 90 плюс-мінус 10. Це залежить від успішності проведення кампанії. Це пропорційна частина. До цього я додав би: має достатній шанс «Свобода», яка буде мати близько 20 місць, якщо вони долають 5-відсотковий бар’єр. Це гарантовані. І далі: де буде Кличко? Так ніби у нас більшість є, якщо брати пропорційну частину, але з Кличком це є тверда більшість», – сказав Соболєв.

Водночас він повідомив, що ключовим питанням у переговорах між об’єднаною опозицією «Батьківщина» та «УДАРом» є питання імпічменту Президента.

«Вже на якусь виходять конкретику переговори з партією «УДАР», але нас цікавить тільки одне питання. Це навіть не погодження мажоритарних кандидатів. Ключове питання: чи голосує «УДАР» за імпічмент Януковичу? Якщо голосує, то ми – союзники, якщо не голосує – краще зараз про це сказати, щоб ми не отримали нового Тігіпка, Мороза і нових тушок. Це питання, без відповіді на яке не можна далі рухатися. Але ще є питання погодження загальної програми і погодження кожного округу», – сказав Сергій Соболєв.

Що ж до результатів виборів на мажоритарних округах, то, за його словами, багато буде залежати від переговорів з партією «УДАР». Зокрема, Соболєв запевнив, що, в разі домовленості між політичними силами, «принаймні на сході кожен третій округ буде наш».


Радіо Свобода © 2012 RFE/RL, Inc

 

Автор: admin от 28.09.2012
Оценка: 





  


Copyright © 2012, Chernenko Ev. Перепечатка материалов только при наличии активной гиперссылки на vibori.co.ua. |


 

CMS Status-X