Русский Выберите язык  Выберите язык

Кличко: Главная цель власти - украсть голоса избирателей

Лідер партії «УДАР» Віталій Кличко 25 вересня у Броварах відвідав окружну виборчу комісію, аби побачити, як триває підготовка до дня голосування. Він наголошує, що партія "УДАР" через недосконале законодавство не отримала жодного представника в ОВК, але планує контролювати роботу комісій разом із спостерігачами і представниками тих партій, з ким уклали угоду про співпрацю. Кличко вважає головним завданням для опозиції не лише перемогти на виборах, але й захистити результат голосування.

«Ми чудово розуміємо, які комбінації використовує влада, аби створити комфортні умови для маніпуляцій, для того, щоб вибори не пройшли прозоро. Їхнє завдання – вкрасти голоси виборців. Ми не можемо будувати країну з таким майбутнім. Тому я хочу звернутися до кожного, хто працюватиме в комісії, до всіх спостерігачів – дуже важливо, щоб жоден голос не був украдений. Бо з принципом «не важливо як голосують, а важливо як рахують» ми назавжди залишимося країною третього світу. Ми зробимо все, щоб юридично не дати можливості сфальсифікувати результати виборів», - наголосив Віталій Кличко після виходу з ОВК.

Віталій Кличко також розповів, що його політична сила зафіксувала чисельні порушення при формуванні ДВК по всій країні. І лише завдяки тому, що ці факти набули розголосу, “УДАРу” вдалося призупинити махінації в деяких комісіях. Так, кандидат від “УДАРу” по 97 — броварському - округу Павло Різаненко відзначив, що опозиція разом зупинила фальсифікацію жеребкування по членам ДВК . «Нинішній голова ОВК Максим Ситєнков був причетний до скандальних виборів в Обухові, Вишневому та Києво-Святошинському районі, які прогриміли на всю країну як нечесні, непрозорі та сфальсифіковані. Він планував і зараз включити звичні для себе методи махінацій. Але разом з тим, дуже важко сфальсифікувати щось під пильним оком громадськості, спостерігачів та небайдужих громадян"- вважає Різаненко. Коментуючи ситуацію, яка склалася в цій ОВК, він наголосив, що голова комісії має провести засідання у приміщенні ОВК до 12-ї години 25-горесня і затвердити списки членів дільничних виборчих комісій, інакше окружну комісію буде розпущено. Опозиція планує виставити чергування, аби бути присутнім на засіданні комісії і запобігти фальсифікаціям.

Довідка. Окружна виборча комісія по виборчому округу №97 — єдина в Україні досі не оприлюднила результати жеребкування, які пройшли 21-го вересня. Після того, як опозиційні члени ОВК виявили, що результати жеребкування спотворені, голові комісії довелося призначити повторне жеребкування у присутності міжнародних спостерігачів та журналістів. У результаті цього жеребкування партія «УДАР» та представники інших демократичних сил отримали своїх членів у дільничних виборчих комісіях. Однак, голова комісії призначив перерву, яка продовжується і до сьогодні, через що дані так і не були введені у систему, яка визначає імена членів ДВК.

Під час зустрічі Віталія Кличка з опозиційними членами окружної виборчої комісії лідер “УДАРу” закликав представників демократичних сил продовжувати боротьбу проти владних махінацій на виборах та символічно подарував їм боксерські рукавички.

klichko.org

 

Автор: admin от 26.09.2012
Оценка: 





  

Вы не можете комментировать!

 

Печать | Copyright © 2012, Chernenko Ev. Перепечатка материалов только при наличии активной гиперссылки на vibori.co.ua. | | Контакты
CMS Status-X