Русский Выберите язык  Выберите язык

Запрет ЦИК голосовать по открепительным талонам за пределами избирательного округа не устранит рисков возможных нарушений

Про це в коментарі Gazeta.ua розповів народний депутат ВО "Батьківщина" Андрій Павловський.

"Говорили - відкріпні потрібні, бо, якщо хтось нібито їде у відрядження, не зможе голосувати. Але ж це - масові фальсифікації. Таким можуть скористатися люди на зразок Максима Луцького. Він використовує службове становище. Зокрема те, що він незаконно поєднує посади проректора Авіаційного і народного депутата. Луцький змушує всіх студентів і батьків, працівників інституту брати відкріпні талони та їхати саме до Соломянського району з відкріпними талонами і голосувати за нього. Примусив навіть працівників філіалів навчального закладу, які є в інших областях, таке робити", - розповів нардеп.

"Таке саме планував зробити і ректор Податкової академії, депутат від Партії регіонів Мельник. В Ірпіні вони планували залучити до фальсифікацій усіх, хто має відношення до Академії, під загрозою звільнення. Це в чистому вигляді застосування адмінресурсу", - додав Павловський.

На його думку, прийняте рішення ЦВК усуне можливість масових порушень "таких діячів як Максим Луцький, Мельник, Герега і Шлапак". Разом з тим нардеп наголошує на тому, що всіх ризиків це не усуне.

"Вони зможуть використати лише можливість голосування на різних дільницях. Дозволено ж переміщатися у межах одного округу. Це може призвести до так званих "каруселей". Люди братимуть відкріпні талони й ходитимуть голосувати по всіх дільницях округу. Так, одна людина може по десять разів проголосувати. Та й автобусами їх возитимуть. У цьому також існує загроза. Найкраще було б, якби взагалі не було можливості голосувати за відкріпними талонами", - впевнений він.

 

Автор: admin от 25.09.2012
Оценка: 





  

Вы не можете комментировать!

 

Печать | Copyright © 2012, Chernenko Ev. Перепечатка материалов только при наличии активной гиперссылки на vibori.co.ua. | | Контакты
CMS Status-X