Русский Выберите язык  Выберите язык

Максимов: Такие масштабные фальсификации избирательного процесса Тернопольщина видит впервые

Представнику партії «УДАР» Віталію Максимову вдалося зупинити фальсифікації при утворенні дільничних комісій на 163-му виборчому окрузі.

Скандал розгорівсі у п’ятницю, 21 вересня. Під час засідання Окружної виборчої комісії в Тернополі (виборчий округ №163) члени комісії виявили сфальшованими 10 папок із документами. Цього дня партії повинні були провести довгоочікуване жеребкування кандидатур до складу членів дільничних виборчих комісій.

Однак представникам опозиційних партій стало відомо, що 18 вересня – в останній день подачі кандидатур членів ДВК – пізно ввечері окружком масово і в порушення регламенту задовольнив подання «технічних» партій.

Кандитат у народні депутаті Віталій Максимов разом з членами комісії перед початком жеребкування попросили голову ОВК відкрити сейф із документами і продемонструвати усі подання. Однак голова окружкому відмовився це робити — суперечка тривала майже чотири години, і лише після втручання Центрвиборчкому голова погодився відкрити сейф та ознайомити присутніх з пакетом документів на кожного майбутнього члена ДВК.

В результаті перевірки виявлено, що від 10 провладних партій подано людей, які навіть не підозрювали, що претендують на роботу в дільничних виборчих комісіях. Це наступні політичні сили: ВО «Центр», Партія «Вітчизна», Партія «Братство», Партія Малого і середнього бізнесу, Аграрна партія України, Партія «Козацька Україна», Ліберально-демократична партія України, Партія «Народна ініціатива», Партія Вільних демократів, Партія «Держава».

«Коли вирішили телефоном перевірити людей, поданих до складу ДВК, з’ясувалися неймовірні речі, – розповідає кандидат від партії «УДАР» по м/о №163 Віталій Максимов, котрий був свідком цих подій. – Серед претендентів виявили не тільки неповнолітніх, а й стареньких і немічних людей, інвалідів, котрим важко пересуватися і навіть таких, хто перебуває на стаціонарному лікуванні. Дехто навіть не знав, що їхні імена подано до складу членів ДВК, а в багатьох випадках особисті дані претендента взагалі не співпадали із копіями його документів. З’ясувалося, що збором документів займалися переважно органи соціального захисту, які використали наявні в них дані для того, щоб наповнити дільничні виборчі комісії підконтрольними людьми. Такі масштабні фальсифікацій виборчого процесу Тернопільщина бачить уперше!»

В результаті багатогодинних суперечок члени ОВК прийняли рішення відмовити представникам 10 партій брати участь у жеребкуванні при формуванні складу дільничних виборчих комісій в одномандатному окрузі №163.

klichko.org


По теме:

Избирательные комиссии формируются с беспрецедентными нарушениями. Батькивщина заявляет тоже самое, что и Свобода и УДАР

ВО Свобода также, как и УДАР, заявляет о фальсификациях во время жеребьевки относительно состава УИК


Кличко:Фальсификации выборов начинаются сегодня с формирования УИК

 

Автор: admin от 24.09.2012
Оценка: 





  

Вы не можете комментировать!

 

Печать | Copyright © 2012, Chernenko Ev. Перепечатка материалов только при наличии активной гиперссылки на vibori.co.ua. | | Контакты
CMS Status-X