Русский Выберите язык  Выберите язык

Избирательные комиссии формируются с беспрецедентными нарушениями. Батькивщина заявляет тоже самое, что и Свобода и УДАР

Члени окружних виборчих комісій Києва відверто підтасовують факти, намагаючись не допусти опозицію до виборчого процесу.

Про це заявив керівник Київського регіонального штабу Об’єднаної опозиції «Батьківщина», народний депутат Юрій Одарченко.

За його словами, сформована більшість у комісіях від провладних сил «протягує» абсолютно неправомірні та безглузді рішення, пояснюючи це колегіальністю свого складу.

Так, ОВК виборчих округів №211 та №212 провалили жеребкування  з утворення складу дільничих комісій. 21 вересня був останнім можливим днем для проведення жеребкування із формування дільничних виборчих комісій, проте, Окружна виборча комісія 212-го  виборчого округу протягом 6-ти годин не могла визначитися із тим, хто має витягати з барабану жеребки та скільки їх там має бути.

Жеребкування з включеними у терміновому порядку кандидатурами, яке проводилося опівночі, призвело до збою в електронній системі «Вибори». Ресурс не сприйняв отримані результати і вказав на чисельні помилки.

«За новою системою жеребкування до барабану мали бути завантажені жеребки, які дорівнюють найбільшій кількості подань до складу ДВК. Для цього округу, після відсіювання всіх кандидатур, що не відповідали вимогам закону, це число мало дорівнювати 81. Проте комісія вирішила не ображати окремі провладні сили і завантажило 84 жеребки, врахувавши абсолютно всі подання, в тому числі і ті, що не відповідали закону. Як результат – неможливість отримати результати взагалі, оскільки кілька жеребків ведуть на не існуючі кандидатури», - сказав Юрій Одарченко.

Після тривалих дебатів виборча комісія оголосила перерву до 15-ої години 22 вересня.

У штабі також заявляють про численні порушення у ході жеребкування на окружній виборчій комісії 211-го виборчого округу. Виявилося, що з «технічних» причин із жеребкування випали пропозиції до складу ДВК від кандидата від Об’єднаної опозиції Сергія Терьохіна.

«За нашими підрахунками, 81 член дільничої комісії від Терьохіна проходили б до складу ДВК, якби замість нього під тим же номером у списках не з’явилися представники інших політичних сил» - заявив Одарченко.

Комісія не змогла затвердити склад ДВК до 7-ої години ранку 22 вересня та просто розійшлася, покинувши залу засідань.

На ОВК  218-го виборчого округу  у жеребкуванні взяли участь майже 2500 кандидатур до складу ДВК, що були подані до комісії із пропуском строку подання. Комісія прийняла постанову, відповідно до якої подання, внесені 19 вересня провладними партіями, вважаються такими, що були внесені 18 вересня і, відповідно, беруть участь у жеребкуванні. Дане рішення оскаржено у суді, проте, враховуючи підконтрольність судової системи чинній владі, на справедливе рішення годі і сподіватися.

«Зараз ми оскаржуємо постанову комісії у суді з внесенням  понад 50 подань від різних партій-сателітів та «технічних» кандидатів. Вони отримують більшість у всіх ДВК лише завдяки арифметиці. І при цьому вони продовжують намагатися обдурити усіх, не закладаючи жеребки з нашими кандидатурами чи досипаючи у барабан кандидатів, які взагалі не мають права брати участь у жеребкуванні» - заявляє Одарченко.


byut.com.ua

По теме:


ВО Свобода также, как и УДАР, заявляет о фальсификациях во время жеребьевки относительно состава УИК


Кличко:Фальсификации выборов начинаются сегодня с формирования УИК

 

 

Автор: admin от 22.09.2012
Оценка: 





  

Вы не можете комментировать!

 

Печать | Copyright © 2012, Chernenko Ev. Перепечатка материалов только при наличии активной гиперссылки на vibori.co.ua. | | Контакты
CMS Status-X