Русский Выберите язык  Выберите язык

Андрей Ильенко: Подкуп, запугивание, физическое насилие - типичные методы избирательной кампании провластных кандидатов. ВИДЕО

21 вересня 2012 року виконувач обов'язків міського голови Києва, кандидат від влади в окрузі №215 Галина Герега, використовуючи адмінресурс, проводила агітаційну зустріч у школі №39 на Лісовому масиві. На збори прийшла група журналістів, зокрема, журналістка газети ВО "Свобода" Онисія Гарай. Коли вона поставила запитання Г.Герезі, її охоронець напав на дівчину й почав бити; у цей час в інших журналістів вибили з рук відео- та фототехніку. Наостанок нападники викликали на підмогу загін "Беркута". Один із охоронців провладного кандидата, даючи пояснення міліції, звинуватив тендітну 19-річну журналістку Онисію Гарай у тому, що вона… напала на нього з ножем (!) та хотіла пограбувати (!!!) Голова Київської міської організації ВО "Свобода", єдиний кандидат від опозиції у виборчому окрузі №215 Андрій Іллєнко у зв'язку з цими подіями заявив: "Це безпрецедентно брутальні методи ведення кампанії – Галину Герегу журналісти "застукали" на використанні адмінресурсу, а вона ще й нацькувала на представників ЗМІ бандитів-охоронців".

Втім, найцікавіше почалося потім. Свободівець Андрій Іллєнко розповів:

"Прес-служба Гереги розповсюдила офіційну заяву, буцімто на неї... було вчинено замах (напад журналістки з ножем)! Потім в ефірі Шустер-live про це ж сказав сам Шустер (з його слів – йому особисто про це повідомила Герега і зараз вона їде в студію).

Я не міг просто сидіти і слухати таку феноменальну маячню та негайно поїхав на студію Шустера, хоча в цей час мав бути секундантом Тягнибока на програмі "Велика політика". Їдучи до Шустера, я взяв із собою відео того, що в дійсності сталося, зателефонував Онисії Гарай, аби вона теж негайно їхала в студію, та розповів про цю ситуацію Ігореві Мірошниченку – він якраз був на передачі.

Щойно я з'явився в кулуарах програми Шустера та почав давати коментарі (в ефір мене не пускали), як Герега, очевидно, передумала їхати на ефір – як завжди, уникла публічної зустрічі зі мною. До того ж, у нас було відео, яке показувало правду і неспростовно доводило, що її прес-служба розповсюдила відвертий наклеп. У свою чергу, Ігор Мірошниченко щодо цієї ситуації все сказав в ефірі – відео його виступу незабаром з'явиться.

Зазначу, що відеозапис "замаху" 19-річної дівчинки-журналістки на виконувача обов'язків міського голови добродійку Герегу, яка іде в оточенні десятка кремезних охоронців, зафіксував, як дівчина хотіла поцікавитися у Гереги, чому вона використовує адмінресурс. У відповідь охоронці Гереги скрутили журналістку, викликали "Беркут, а потім Герега заявила, що "на неї напали з ножем". Ось тепер і оцініть самі ницість брехні. Заламувати і бити юну журналістку, викликати "Беркут", а потім ще і звинувачувати її в замаху – лише за те, що та насмілилася поставити "небожительці" незручне запитання! Це ж як треба зневажати та боятися людей!

Виборча кампанія – це конкуренція ідей, світоглядів, програм. Але тільки не для провладних кандидатів. Для них це лише черговий етап узурпації влади, заради якого в хід ідуть усі методи – підкуп, залякування, фізичне насильство, брехня, наклеп, фальсифікація" – заявив Андрій Іллєнко.


 

 
svoboda.org.ua

 

Автор: admin от 22.09.2012
Оценка: 





  

Вы не можете комментировать!

 

Печать | Copyright © 2012, Chernenko Ev. Перепечатка материалов только при наличии активной гиперссылки на vibori.co.ua. | | Контакты
CMS Status-X