Русский Выберите язык  Выберите язык

Решение суда по ЕЭСУ - это предвыборная провокация властей против оппозиции, - Александр Турчинов

Рішення Господарського суду Києва, яким частково задоволений позов Міноборони РФ до уряду України, продиктоване в адміністрації президента та використовуватиметься як брудна виборча технологія проти опозиції.

Про це заявив керівник Центрального виборчого штабу Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Олександр Турчинов сьогодні на прес-конференції.

Турчинов нагадав, що коли розпочався цей судовий фарс, то офіційний представник Кабміну у суді проголосив наступне: «Кабінет міністрів спростовує існування державних гарантій щодо можливості стягнення державного боргу у справі ЄЕСУ. Докази, які б свідчили про борг України перед будь-ким, у матеріалах справи відсутні».

Олександр Турчинов наголосив, що таким чином сьогоднішнє рішення українського суду на користь Росії виглядає абсурдним на фоні попередніх заяв Мінфіну про відсутність будь-яких підстав існування боргу, а також заяв Мін’юсту, який теж спростував інформацію про борги.
 
Він навів лист Міністерства фінансів, у якому спростовується існування боргів ЄЕСУ.
 
 

«Я не думаю, що хтось подумає, що суддя вирішив зробити демарш проти української влади і по неіснуючим гарантіям примусить зараз сплачувати борг. Це брудна, чисто політична технологія, яка сьогодні розпочала працювати», - переконаний він.

«Українська держава не заплатить Російській Федерації жодної копійки за цією справою. Більше того, після виборів апеляційна або касаційна інстанція скасує це рішення, оскільки не існує жодного посилання у позивача на якісь державні гарантії», - заявив Турчинов.

За його словами, приймаючи сьогодні таке рішення, «українська влада буде розповідати протягом всього часу, який залишився до виборів, про те, що вона не може платити пенсії та зарплати, бо їй треба віддавати якісь неіснуючі борги».

«Це брудна цинічна виборча технологія, спрямована проти Юлії Тимошенко, «Батьківщини» та в цілому проти опозиції», - заявив Олександр Турчинов.

Він також не виключив, що все це буде використовуватися Партією регіонів у рекламній кампанії, на ток-шоу і під час телевізійних ефірів.
 
«Це реалії української брудної політики, це реалії антидержавної політики української влади, і це є свідченням того, наскільки вони бояться лідера української опозиції Юлії Тимошенко», - резюмував Турчинов.

byut.com.ua

 

Автор: admin от 19.09.2012
Оценка: 





  

Вы не можете комментировать!

 

Печать | Copyright © 2012, Chernenko Ev. Перепечатка материалов только при наличии активной гиперссылки на vibori.co.ua. | | Контакты
CMS Status-X