Русский Выберите язык  Выберите язык

Большинство членов избиркомов будут представлять одну политсилу

В результаті фальсифікацій з реєстрацією членів ОВК більшість їх буде афільована з партією влади

220 представників партії «Союз анархістів України» (САУ) в окружних виборчих комісіях не мають ніякого відношення до партії. Як передає кореспондент
«Коментарів», про це 13 вересня в ході прес-конференції заявив член політради САУ Артем Коваленко.

Як зазначив Коваленко, для САУ було повною несподіванкою «побачити невідомих осіб серед зареєстрованих Центрвиборчкомом членів ОВК від політсили».

Також, за словами Коваленка, політрада не подавала дані кандидатури на реєстрацію. За його словами має місце або фальсифікація даних в ЦВК, або - зрада з боку глави партії, який подав списки без розгляду політради.

У зв´язку з цим Коваленко заявив, що політрада партії направить відповідну заяву в прокуратуру і заяву в ЦВК з вимогою провести заміну цих осіб.

У свою чергу лідер громадського руху «Спільна справа» Олександр Данилюк заявив: подібна ситуація спостерігається і в інших політсилах.
«Наприклад, ми нарахували близько 60 членів ОВК, афільованих з Партією регіонів від «Української народної партії»... Судячи з усього, дані дії (підміна членів) здійснювалися централізовано - керівництвом партії на чолі з Юрієм Костенком», - заявив Данилюк.

За його прогнозами, складеться така ситуація, що в дільничних комісіях на виборах буде лише близько 2-3 членів, які будуть реально мати відношення до опозиції.

«Таким чином, за фактом близько 80% членів комісії представлятимуть одну політсилу - Партію регіонів. А в деяких випадках - і всі 100%», - заявив Данилюк. За його словами, це призведе до масштабних фальсифікацій в регіонах.

«Монополізація комісій дозволить отримати будь-який потрібний результат на конкретній ділянці, а вибори в регіонах пройдуть без опозиції», - підсумував Данилюк.

Також експерт зазначив, що таких прогнозованих фальсифікацій не було навіть під час президентських виборів в 2004 році. При цьому Данилюк звернув увагу на те, що в цілому ряді регіонів України керівництво ОВК знаходиться на своїх постах вже близько 10, а в деяких випадках - більше 15 років, незважаючи на проведені перед кожними виборами жеребкування. Левова частка керівників ОВК працюють або в комунальних підприємствах регіонів, або в бізнес-структурах, які належать партії влади.

Також багато хто з членів комісій в графі «працевлаштування» пишуть «тимчасово безробітні», хоча буквально за кілька місяців до цього займали посади в місцевих органах влади.

 

Автор: admin от 13.09.2012
Оценка: 





  

Вы не можете комментировать!

 

Печать | Copyright © 2012, Chernenko Ev. Перепечатка материалов только при наличии активной гиперссылки на vibori.co.ua. | | Контакты
CMS Status-X