Русский Выберите язык  Выберите язык

Кличко:Главная борьба на этих выборах происходит между властью и обществом

Лідер партії «УДАР» Віталій Кличко вважає, що головна боротьба на цих виборах відбуватиметься між чинною владою і суспільством. Тому політик називає принципово важливим об’єднання демократичних сил зі своїми виборцями.

Про це Кличко заявив під час прес-конференції в Києві. Відповідаючи на запитання журналістів щодо того, як потенційно невелика фракція «УДАРу» у новому парламенті може змінити країну, Кличко зауважив, що варто говорити про мільйони громадян, які прагнуть демократичних перетворень в державі.

«Сьогодні найголовніше об’єднання – не з депутатами, не з політиками, а з людьми. Це наша велика підтримка, велика сила. Тому ми йдемо до людей, розраховуємо на їх підтримку. А депутати – лише представники громадян», – зауважив Кличко. Водночас він висловив переконання, що за результатами виборів «УДАР» може бути представлений досить потужною фракцією з 60-70 депутатів.

Політик також наголосив, що для перемоги на виборах важливою є співпраця опозиційних сил і громадянського суспільства щодо визначення єдиних кандидатів від опозиції на мажоритарних округах. Кличко нагадав про те, що «УДАР» ще на початку року закликав колег обрати конкретний механізм визначення кандидатів та погодити критерії, яким ці кандидати мають відповідати.

«У нас було кілька зустрічей з представниками опозиції, під час яких нам наполегливо пропонували погодитися на квотний принцип розподілу округів. Ми вважаємо, що головним критерієм має бути підтримка людей, а не квоти, як хотіла «Батьківщина». Як бачите, вже пройшло багато часу, але ситуація не змінилася», – наголосив Кличко.

Відтак «УДАР», не отримавши відповіді від колег по опозиції, звернувся до представників громадянського суспільства з пропозицією створити Громадську раду. «Ми розіслали звернення лідерам думок, громадським активістам, експертам, журналістам. Рада має допомогти політичним силам найближчим часом визначити єдиного кандидати по всіх округах. Посередництво громадянського суспільства зніме побоювання наших колег і сприятиме перемозі єдиного кандидата, підтриманого громадою», – вважає політик.

Водночас Кличко не залишає надії на узгодження кандидатів з представниками «Батьківщини». «Ми знову звертаємося до представників інших політичних опозиційних партій з такою пропозицією. В нас ще є сім тижнів до виборів і ще є час зробити кроки з узгодження кандидатів, в результаті яких представники опозиційних сил можуть вибороти перемогу», – сказав лідер «УДАРу».

Також Віталій Кличко розповів, з ким він готовий дебатувати

Він готовий дебатувати з будь-яким представником сьогоднішньої влади, але за умови, що такі дебати, незалежно від їхнього формату,будуть максимально публічними і проходитимуть за активної участі ЗМІ.

«Ми готові дебатувати з нашими політичними опонентами – з Партією регіонів. А дебатувати з партіями, які на сьогодні мають сумнівні шанси пройти до ВР і подолати 5% бар’єр, я не бачу сенсу», – наголосив лідер «УДАРу».

Відповідаючи на запитання журналістів щодо пропозиції Андрія Шевченка провести дебати на спортивну тематику, Віталій зазначив, що він надає перевагу не розмовам, а конкретними справам, зокрема, розвитку спортивної інфраструктури в усіх регіонах України.

«Я був дуже здивований, коли отримав пропозицію від Андрія Шевченка дебатувати на тему розвитку спорту. Ми не хочемо вступати в дебати. Ми робимо це – розвиваємо спортивну інфраструктуру з 1996 року, коли був заснований Фонд братів Кличків. За цей час ми відкрили декілька сотень спортивних майданчиків і спортивних комплексів по всій країні», – розповів Кличко.

Водночас лідер «УДАРу» зауважив, що спорт ніколи не буде розвиватися, якщо не буде розвитку української економіки.


klichko.org

 

Автор: admin от 11.09.2012
Оценка: 





  

Вы не можете комментировать!

 

Печать | Copyright © 2012, Chernenko Ev. Перепечатка материалов только при наличии активной гиперссылки на vibori.co.ua. | | Контакты
CMS Status-X