Русский Выберите язык  Выберите язык

В Полтаве кандидат от Объединенной оппозиции через суд пытается остановить подкуп избирателей

У середу, 5 вересня, кандидат від Об’єднаної опозиції ВО «Батьківщина» Дмитро Хрістов звернувся із позовною заявою до Полтавського окружного адміністративного суду, в якій вказав на прямі спроби підкупу виборців з боку одного із кандидатів по 144 виборчому округу.

«Ще задовго до початку виборчої кампанії ми були свідками того, як певна політична сила та її представники під виглядом благодійності організували масову роздачу пайків та подарунків полтавцям», - заявив журналістам Дмитро Хрістов.

Він наголосив, що хоча безпосередньо під час виборів, згідно із законодавством України, будь-які спроби підкупу мають суворо каратися, благодійники, які стали кандидатами, продовжують роздавати подарунки виборцям. Саме цей факт Дмитра Хрістова змусив його звернутися до окружного адміністративного суду із позовною заявою, в якій він навів конкретні випадки неприхованого підкупу полтавців.

Зокрема, за словами представника Об’єднаної опозиції «Батьківщина» його юристи зафіксували факт роздачі подарункових наборів для школярів, вартість яких перевищує встановлену законом норму. Цей процес відбувався 31 серпня в палаці дозвілля «Листопад» за присутності міського голови Полтави та кандидата-мажоритарника Олександра Залужного. У пакети, які вони роздавали дітям було вкладено інформацію про останнього.

«За кордоном всі соціальні ініціативи на момент передвиборчої кампанії забороняються, а в нас деякі кандидати, відчуваючи, що можуть лишатися безкарними, продовжують вести спроби купити людей, - наголосив кандидат Дмитро Хрістов. - Я сподіваюся, що суд надасть правову оцінку факту, що мав місце 31 серпня. Сьогодні в українську політику треба повернути моральність, припинивши подібні безчинства».

frontzmin.ua

 

Автор: admin от 06.09.2012
Оценка: 





  

Вы не можете комментировать!

 

Печать | Copyright © 2012, Chernenko Ev. Перепечатка материалов только при наличии активной гиперссылки на vibori.co.ua. | | Контакты
CMS Status-X