Выборы в Украине, Результаты парламентских выборов в Украине, Президентские выборы 2019


http://vibori.co.ua/articles/1/73/kozhen-desyatii-ukra-nskii-viborets-gotovii-prodati-sv-i-golos/

Версия для печати / Оригинальная версия





Кожен десятий український виборець готовий продати свій голос

 

Близько 11% виборців України позитивно ставляться до того, щоб продати свій голос на майбутніх осінніх парламентських виборах. Такі дані оприлюднила директор Фонду Демократичні ініціативи Ірина Бекешкіна на прес-конференції Вибори 2012: громадська думка населення України, повідомляє Укрінформ.

 

"11% опитаних українців повністю позитивно ставляться до продажу свого голосу на виборах. Однозначно засуджують голосування е за гроші 56%, ще 27% ставляться до цього негативно, але з розумінням. 73% не будуть продавати свій голос в принципі (це стабільно протягом останніх років) ", - сказала Бекешкіна.

 

Відзначимо, що якщо люди готові продавати свої голоси, то продавати дорого."Уявлення людей про відповідні цінах зросли. За 50 грн готові продати голос лише 0,7%, основна ж маса хоче понад 500 грн - 12%", - зазначила соціолог.

 

В основному, готовність здати за гроші голосування виявляють молоді виборці."Молодь дуже скептично налаштована щодо виборів, і не тільки цих", - додала Бекешкіна.

 

Як зазначила соціолог, в суспільстві ще до початку виборчої кампанії існує високий рівень недовіри щодо чесності майбутніх виборів. Так, 37% населення припускає, що результати виборів можуть бути спотворені і ще 24% упевнені, що результати будуть спотворені. Переконані в повній чесності наступних виборів 6% і ще 24% вважають, що будуть окремі порушення, які не вплинуть на загальний результат.

 

Також громадяни песимістично оцінюють вплив виборів.

 

Згідно з результатами опитування, 13% громадян впевнені, що своєю участю у виборах вони, безперечно, здатні впливати на ситуацію в Україні, 38% думають, що певний вплив таки буде, а 39% зовсім не бачать ніякого впливу.

 

Опитування проводилося з 30 березня по 4 квітня. Було опитано 2009 респондентів у віці 18 років і старше у всіх регіонах Україні. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

 
 
 
rosbalt.ru

 

Автор: admin от 21.04.2012
Оценка: 





  


Copyright © 2012, Chernenko Ev. Перепечатка материалов только при наличии активной гиперссылки на vibori.co.ua. |


 

CMS Status-X