Русский Выберите язык  Выберите язык

«Назначение председателей ОИК - это проваленный властью экзамен на демократичность выборов 2012», - Степан Кубив

Призначення голів ОВК – це перший іспит влади на прозорість і демократичність проведення виборів 2012, який вона не склала, бо порушені закон про вибори та Конституція України. Про це 29 серпня 2012 на прес-конференції заявив голова Львівського регіонального штабу ВО «Батьківщина» Степан Кубів.

За результатами жеребкування ОВК мали бути сформовані зі складу представників 19 непарламентських партій, які беруть участь у виборах, та 5 депутатських фракцій парламенту. «Але найбільшу кількість представників в окружних виборчих комісіях має партія, яка не має навіть власного сайту», - повідомила голова ЛОО ВО "Свобода" Ірина Сех.

Всеукраїнське об’єднання «Свобода» готує судовий позов на постанову Центральної виборчої комісії про порядок проведення жеребкування складу ОВК. «Опозиція буде здійснювати нагляд за діяльністю ОВК, особливо представників проросійських партій, фіксування найменших порушень і їх негайне оскарження, інформувати про зловживання світову громадськість», - додала Ірина Сех і оприлюднила інструкцію штабу Партії регіонів для членів окружних виборчих комісій, яку опозиціонерам вдалося отримати з власних джерел.

«У разі, якщо доведеться захищати вибір українців на парламентських виборах, відбудеться новий Майдан, який буде трьорівневим - ДВК, ОВК і ЦВК. Ми це організуємо. Все розпочнеться зі Львова, - розповів голова Львівського регіонального штабу ВО «Батьківщина» Степан Кубів. - Вже зараз ми проводимо серед громадян роз’яснювальну роботу щодо того, як діяти, якщо влада намагатиметься сфальсифікувати вибори».

«Згідно законодавства, усі документи зберігаються протягом п’яти років. І разом зі «Свободою», прийшовши в парламент, ми піднімемо виборчі документи та притягнемо до кримінальної відповідальності всіх осіб, причетних до фальсифікацій. Тому, в першу чергу, звертаюсь до батьків тих дітей, які в 19 чи 20 років вже є членами чи головами ОВК, не маючи для цього відповідного досвіду, щоб застерегти», - зазначив Степан Кубів.

Він також повідомив, що 11 вересня відбудеться сесія Львівської обласної ради, одним з основних питань якої буде перебіг виборчої кампанії, зокрема, склад ОВК і їх робота.

frontzmin.ua

 

Автор: admin от 30.08.2012
Оценка: 





  

Вы не можете комментировать!

 

Печать | Copyright © 2012, Chernenko Ev. Перепечатка материалов только при наличии активной гиперссылки на vibori.co.ua. | | Контакты
CMS Status-X