Русский Выберите язык  Выберите язык

Тимошенко домовилась про єдиний список з Яценюком

Юлія Тимошенко підписала декларацію про спільну участь у виборах з Арсенієм Яценюком - як у мажоритарних округах, так і за єдиним списком.

За інформацією "Української правди", Тимошенко передала текст зі своїм автографом через адвоката Сергія Власенка.

Заява має бути оголошена наступного понеділка, 23 квітня.

У документі Тимошенко та Яценюк заявляють про об'єднання перед обличчям встановлення в Україні авторитарного режиму. Вони домовилися сформувати єдиний список для виборів за пропорційною системою на базі партії "Батьківщина", а після виборів - спільну фракцію в новій Верховній Раді. Фактичним першим номером списку буде Арсеній Яценюк.

На виконання плану про передвиборче злиття, Олександр Турчинов від "Батьківщини" та Микола Мартиненко від "Фронту змін" останні дні присвятили узгодженню єдиних кандидатів від Комітету опору диктатурі за мажоритарними округами. За словами джерел, у вівторок вони пройшли 70% мажоритарників.

Очікується, що список "Батьківщини", окрім партії Тимошенко, включатиме висуванців від "Фронту змін", "За Україну", партій "Реформи та порядок", "Народна самооборона" та Народний Рух України.

Не до кінця вирішено питання з Анатолієм Гриценком. До останнього часу він не полишав надій створити спільний список з "Ударом" Віталія Кличка. Але після публічного з’ясування стосунків між цими політиками, яке відбулося в березні на ефірі в Андрія Куликова, це тепер виглядає малоймовірним.

Поки єдиним кандидатом на посаду столичного мера залишається Віталій Кличко, але як умову для підтримки з боку Комітету опору диктатурі йому висунули своїх мажоритарників за узгодженням з КОД.

Станом на вівторок Кличко не передав свої прізвища на Турівську, де засідають Турчинов з Мартиненком. За інформацію з КОД, Кличку готові віддати 20 округів, переважно в Києві та Київській області. Сам Кличко заявив, що має 70 кандидатів-мажоритарників з 225 можливих

 

Автор: admin от 21.04.2012
Оценка: 





  

Вы не можете комментировать!

 

Печать | Copyright © 2012, Chernenko Ev. Перепечатка материалов только при наличии активной гиперссылки на vibori.co.ua. | | Контакты
CMS Status-X