Русский Выберите язык  Выберите язык

УДАР зафиксировал очередные случаи применения админресурса

Черкаський «УДАР» вимагає зняти агітаційний банер із дитячого парку «Казка»

Розміщений днями агітаційний банер кандидата у нардепи Валентини Жуковської на вході в дитячий парк «Казка», що перебуває в комунальній власності Черкас, є прямим порушенням виборчого законодавства. Про це заявляє Черкаська обласна організація Політичної партії «УДАР Віталія Кличка».

 

Відповідно до статті 74 п. 4 Закону України «Про вибори народних депутатів України» (17.11.2011 № 4061-V), «забороняється розміщення агітаційних матеріалів та політичної реклами на будинках і в приміщеннях підприємств, установ і організацій державної та комунальної форми власності».

«Зважаючи на той факт, що дитячий парк «Казка», який перебуває в оперативному управлінні комунального підприємства «Дирекція парків», розміщення цього агітаційного банера на фасаді дитячого парку є грубим застосуванням адміністративного ресурсу та суперечить чинному законодавству», – заявляє очільник обласного «УДАРу» Віталій Іляшенко. – Про факт порушення законодавства «УДАР» сповістив директора комунального підприємства «Дирекція парків» Олександра Радуцького, однак чіткої відповіді, хто дав дозвіл на розміщення агітаційного банера пані Жуковської ми так і не почули».

Черкаський«УДАР»публічно звертається до міської влади Черкас та до директора КП«Дирекція парків » Олександра Радуцького з проханням припинити застосування адмінресурсу та устислі терміни зняти даний агітаційний банер із закладу комунальної власності.
«В інакшому випадку – ми будемо звертатися до ЦВК з вимогою зняти з реєстрації кандидата Жуковську», – заявив кандидат у нардепи по 194-му виборчому округу, заступник голови Черкаського «УДАРу» Андрій Кондратенко.



"УДАР” вимагає від ПР припинити використання адмінресурсу щодо вчителів

Партія регіонів порушує виборче законодавство, відволікаючи вчителів від роботи в цілях агітації. Про це йдеться в заяві Закарпатського обласного осередку партії “УДАР”.

Автори заяви повідомляють, що 21 серпня вчителів всіх шкіл Ужгорода запросили на зустріч у місцевий кінотеатр “Доміон”. Однак педагогів зібрали не для зустрічі з прекрасним — замість кіно їм демонстрували Анатолія Кінаха, який завітав до обласного центру.
«За неофіційними даними, вказівку зібрати в робочий час освітян на зустріч з ВІП – агітатором дав ужгородський мер Погорєлов. Таким чином, замість того щоб займатися підготовкою до початку навчального року, вчителі і директори шкіл мусили слухати лекцію провладного гостя. Вважаю це типовий приклад використанням адмінресурсу», - заявив голова Ужгородської міської організації «УДАРу» Ростислав Буланов.

Ми попросили дати оцінку ситуації представника громадянської мережі «Опора» Ярослава Гулана:
«Зараз, радше, потрібно давати юридично оцінку ситуації, але підтверджу що ми дійсно спостерігали сьогодні факт проведення агітації Партією регіонів. Коли ми звернулися до самого Кінаха з уточнюючим запитанням, чи сам він не вважає таку зустріч використанням адмінресурсу, він підтвердив, що і справді так вважає, - повідомив Ярослав Гулан. - У робочий час зал був заповнений на 80%, серед слухачів ми помітили керівників і вчителів ужгородських шкіл».


klichko.org

 

Автор: admin от 23.08.2012
Оценка: 





  

Вы не можете комментировать!

 

Печать | Copyright © 2012, Chernenko Ev. Перепечатка материалов только при наличии активной гиперссылки на vibori.co.ua. | | Контакты
CMS Status-X