Выборы в Украине, Результаты парламентских выборов в Украине, Президентские выборы 2019


http://vibori.co.ua/articles/1/68/opituvannya-entru-azumkova-sp-lno-z-ondom-ydemokratichn-n-ts-ativi/

Версия для печати / Оригинальная версия





Опитування Центру Разумкова спільно з Фондом «Демократичні ініціативи»

 

77,6% українців, що брали участь в соцопитуванні, готові взяти участь в парламентських виборах у жовтні цього року.

Про це свідчать результати проведеного Центром Разумкова спільно з Фондом «Демократичні ініціативи» ім. Ілька Кучеріва соціологічного дослідження.

Із зазначених 77,6% опитаних українців 43,1% респондентів «обов'язково» прийдуть на вибори, а 34,5% - «швидше за все» візьмуть участь у голосуванні.

Основні причини, які спонукають громадян до участі у виборах, - почуття громадянського обов'язку (45%), побоювання, що хтось інший може скористатися їх голосом (34%), і наявність серед партій і кандидатів тих, кого б хотілося підтримати (22 %).

Основними причинами відмови від участі у виборах є: те, що люди не бачать жодної партії або кандидата, за яких варто було б голосувати (39%), невіра у чесність виборів (22%), впевненість, що Верховна Рада все одно нічого не вирішує (22%), відсутність інтересу до політики (19%).

Якби вибори відбулися у першій половині квітня, то 24,5% учасників виборів були б готові підтримати Партію регіонів; за партію «Батьківщина» проголосували б 16,8%, за партію «Фронт Змін» - 11,9%, за партію УДАР - 9%, за КПУ - 5,6%.

Таким чином, 5-відсотковий бар'єр для проходження в парламент на сьогоднішній день долають 5 партій.

За партію «Громадянська позиція» готові проголосувати 3,5% опитаних, за ВО «Свобода» - 3%, за партію «Україно - Вперед!» - 1,4%.

Всі інші партії набирають менше 1% голосів підтримки.

За «іншу партію», крім запропонованих, готові проголосувати 2,6% українців, не змогли відповісти на поставлене запитання 17,8% опитаних.

Дослідження проводилося з 30 березня по 4 квітня 2012 року. Було опитано 2009 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах Україні. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

mediaport.ua


 

Автор: admin от 19.04.2012
Оценка: 





  


Copyright © 2012, Chernenko Ev. Перепечатка материалов только при наличии активной гиперссылки на vibori.co.ua. |


 

CMS Status-X