Выборы в Украине, Результаты парламентских выборов в Украине, Президентские выборы 2019


http://vibori.co.ua/articles/1/660/ofitsialnyi-sait-arkovskogo-gorsoveta-piarit-provlastnyh-kandidatov-mazhoritarschikov/

Версия для печати / Оригинальная версия





Официальный сайт Харьковского горсовета пиарит провластных кандидатов-мажоритарщиков

Официальный сайт Харьковского городского совета, городского головы, исполнительного комитета почти ежедневно отчитывается о результатах благоустройства города. Объединяет этот тематический блок сообщений и то, что у них постоянно фигурируют фамилии кандидатов в народные депутаты Украины от Партии регионов.Харківська область

Матеріали, присвячені  реконструкціям та відновленням на території міста Харків досить однотипні. Кожен містить заяву офіційної особи з міської чи обласної ради про проведення робіт, суму, яку заплановано містом витратити на ці заходи і… коментарі кандидата-мажоритарника. Часто до новини додано фоторепортаж чи відео. На них – стенди з інформацією про проведення робіт «під патронатом міського голови Геннадія Кернеса і народного депутата Валерія Писаренка» (або Ірини Бережної), фото робітників у футболках «Разом переможемо» з одного боку та ім’ям кандидата-мажоритарника у цьому окрузі з іншого, пряма мова кандидата в народні депутати «з місця подій». При цьому, одну й ту саму новину, часто щось додавши чи змінивши, публікують не один раз. Так, Манжосовому яру з нагадуванням, що роботи у ньому ведуться під патронатом міського голови Геннадія Кернеса та народного депутата України Ірини Бережної, з початку виборчої кампанії присвячено 2 матеріали. Ще 4 матеріали інформують про діяльність вже у Дзержинському районі іншого кандидата-мажоритарника від Партії регіонів, народного депутата Валерія Писаренка. Два повідомлення, що підкреслюють участь у благоустрої території діючого народного депутата присвячені відновленню спортмайданчиків біля шкіл №№51, 116 та 172. Окрім стенду з нагадуванням про патронат та фото робітників у футболках «від Писаренка», тут розміщено і скрін відео-репортажу «Харьковских Известий», в якому реконструкцію стадіонів коментує сам кандидат у народні обранці. Інформував офіційний сайт Харківської міської ради про участь у благоустрої міста і депутата Харківської міської ради, кандидата-мажоритарника від Партії регіонів у виборчому окрузі №173 Анатолія Денисенка. За останній тиждень він фігурував у новинах про благоустрій 841 району та про відновлення дитячого парку по вул. Плеханівській.

Всього, за першу декаду ведення виборчої кампанії на сайті міської ради (за результатами «пошуку») ім’я кандидата-мажоритарника Валерія Писаренка фігурувало 5 разів, Анатолія Денисенка – 3 рази, Ірини Бережної – 2 рази. Частіше в цей період згадували лише міського голову Геннадія Кернеса – 12 разів. Жодного повідомлення, яке б містило імена кандидатів у народні депутати по мажоритарних округах від Об’єднаної опозиції «За Батьківщину» чи Комуністичної партії України немає.

Відтак, у світлі чинного законодавства наведені приклади інформаційної політики офіційного сайту Харківської міської ради, дають привід говорити про порушення демократичної процедури виборчого процесу шляхом зловживання адміністративним ресурсом.Закон «Про вибори народних депутатів України» у статті 11 «Виборчий процес» пункті 5 відзначає свободу передвиборчої агітації та рівний доступ всіх кандидатів і партій (блоків) до ЗМІ незалежно від їх форми власності, крім ЗМІ, що належать політичним партіям. Пункт 6 наголошує на тому, що виборчий процес здійснюється на засадах неупередженості органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування. Стаття 66 «Форми і засоби передвиборної агітації» пункт 4 зазначеного закону відзначає, що фінансова підтримка заходів партією чи кандидатом в депутати може бути здійснена лише за рахунок коштів виборчого фонду відповідної партії (блоку).

ОПОРА

 

Автор: admin от 12.08.2012
Оценка: 





  


Copyright © 2012, Chernenko Ev. Перепечатка материалов только при наличии активной гиперссылки на vibori.co.ua. |


 

CMS Status-X