Выборы в Украине, Результаты парламентских выборов в Украине, Президентские выборы 2019


http://vibori.co.ua/articles/1/545/na-pershu-p-yat-rku-ob-dnano-opozits-duzhe-velika-konkurents-urchinov/

Версия для печати / Оригинальная версия





На першу п'ятірку Об'єднаної опозиції дуже велика конкуренції - Турчинов

Список Об'єднаної опозиції остаточно не сформований, бо є жорстка конкуренції. За повідомленням gazeta.ua про це сказав Олександр Турчинов в інтерв'ю 5 каналу.

Зокрема, він наголосив, що з першою п'ятіркою остаточно ще не визначилися.

"П'ятірка буде відома тільки тоді, коли за неї проголосує з'їзд і це не тому, що тут якась таємниця, а тому що є дійсно дуже висока, складна конкуренції. Відверто вам кажу, що фактично остаточну крапку у питаннях і мажоритарних кандидатів і списку може поставити тільки з'їзд Об'єднаної опозиції", - пояснив політик.

Турчинов додав: "Це не весь список і список буде значно ширшим. І саме тому ми почали процес інформування суспільства про претендентів на кандидатів в депутати, для того, щоб висловили зауваження, заперечення, може іншу пропозицію. Може не по всіх ми знаємо об'єктивну інформацію. Безумовно, якість списку, якість кандидатів в депутати — це дуже важливо. Не повинно бути жодного зрадника, не повинно бути жодної ненадійної, не відповідальної людини".

"Критерій тільки один — це люди, які вже здали свій іспит", - запевнив він, говорячи про претендентів на потрапляння до списку.

"Той тиск, який сьогодні чиниться на нашу політичну силу, мабуть жодні політики не відчувають. І ті, хто витримав цей тиск, ті, хто мужньо відверто вистояли у цьому протистоянні, то мабуть це і є той критерій, та перепустка, яка дає людині право балотуватися і говорити про те, що вона і далі буде нести прапор України надійно і не зрадить", - наголосив Турчинов.

Він запевнив, що йдеться не тільки про чинних депутатів,а й про зовсім нових людей.

"Не тільки ж депутати чинні приймали участь у цьому протистоянні, це протистояння торкалося і людей, які не мали депутатського статусу і це більш важкий іспит", - підкреслив політик.

Також він наголосив, що Парламентські вибори мають перейти у вибори президентські.

"Ми говоримо не тільки про наступ на українську мову, бо ідеться про наступ на Україну як державу, на національні підвалини нашого суспільства. І, безумовно, це не просто примха більшості, не просто неадекватна поведінка депутатів з ПР: мається на увазі системна політика, яку проводить президент Янукович, який особисто відповідає за те, що відбувається і з країною, і в країні. За міжнародну ізоляцію України, за політичні репресії, за фактично перманентну кризу, яка зараз дуже сильно загострюється", - наголосив він.

Турчинов підкреслив: "Тобто всі ці процеси, в тому числі і знищення Конституції і такі от законодавчі парламентські вакханалії, безумовно, робляться за вказівкою людини, яка за посадою має бути гарантом Конституції".

"Тому треба говорити про припинення причини, а не наслідків цієї згубної для країни політики", - наголосив він.

Причина, за словами політика, це президент Віктор Янукович. І саме тому сьогодні на порядок денний виноситься проведення акції "Україна проти Януковича".

"Сьогодні, виходячи із ліквідації фактично конституційних балансів, передбачених Основним законом України, треба говорити, що парламентські вибори повинні перейти у вибори президентські. Іншого немає, - підкреслив Турчинов. - Саме тому ми потребуємо формування парламентської більшості, яка б могла прийняти і закон про імпічменті розпочати цей процес".

Політик запевнив: "Починається побудова єдиного фронту, до якого ми запрошуємо не тільки тих, хто називається опозицією, а всіх представників громадськості. Треба не критикувати а приєднуватися. Не на дивані приєднуватися, а приймати участь у масових акціях".

 

Автор: admin от 27.07.2012
Оценка: 





  


Copyright © 2012, Chernenko Ev. Перепечатка материалов только при наличии активной гиперссылки на vibori.co.ua. |


 

CMS Status-X