Русский Выберите язык  Выберите язык

Об‘єднана опозиція Батьківщина та ВО Свобода узгодили кандидатів на мажоритарні округи

Об‘єднана опозиція «Батьківщина» та ВО «Свобода» підписали спільну заяву про завершення переговорів щодо участі у виборах до Верховної Ради та спільні дії у Верховній Раді VII скликання.

Про це сьогодні було оголошено на спільній прес-конференції керівника Центрального штабу Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Олександра Турчинова, Голови Ради Об’єднаної опозиції Арсенія Яценюка, та Голови ВО «Свобода» Олега Тягнибока.

Олег Тягнибок повідомив, що опозиція йтиме на виборах восени «двома виборчими колонами: 190 округів мажоритарних перекриватимуть представники Об‘єднаної опозиції «Батьківщина», а 35 – представники від «ВО «Свобода».

За словами Арсенія Яценюка, розподіл мажоритарних округів між Об‘єднаною опозицією «Батьківщина» та ВО «Свобода» відбувався виключно відповідно до соціології.

«Ми працювали з соціологією і визначили округи, де є найсильніші кандидати. Ми не говорили, а це зробили, тому що нам потрібно перемагати, тому що нам потрібно бути присутніми у виборчій кампанії», - додав він.

«Об‘єднана опозиція «Батьківщина» та ВО «Свобода» узгодили всі мажоритарні округи і будемо як опозиція йти єдиним фронтом, ставлячи за мету перемогу над цим кримінальним режимом», - резюмував Олександр Турчинов.


Заява Об’єднаної опозиції ВО «Батьківщина» та ВО «Свобода» про завершення переговорів щодо участі у виборах до Верховної Ради та спільні дії у Верховній Раді VII скликання

Об’єднана опозиція ВО «Батьківщина» та Всеукраїнське об’єднання «Свобода» домовились про формат участі у парламентських виборах, взаємне непоборювання у виборчій кампанії, взаємодію у забезпеченні чесності виборів і співпрацю у Верховній Раді VII скликання.

З метою повалення диктатури Януковича, ліквідації наслідків його правління та недопущення реваншу режиму кримінальної окупації, задля встановлення справедливості в політичній, правовій, економічній і соціальній сферах життя та захисту української ідентичності Об'єднана опозиція ВО “Батьківщина” та Всеукраїнське об'єднання “Свобода” домовились про наступне:

I. Об'єднана опозиція “Батьківщина” та Всеукраїнське об'єднання “Свобода” беруть участь у парламентських виборах 2012 року двома виборчими списками. Перший формується на основі партії Всеукраїнське об’єднання “Батьківщина”, другий – Всеукраїнським об'єднанням “Свобода”.

II. Об'єднана опозиція “Батьківщина” та Всеукраїнське об'єднання “Свобода” узгодили між собою кандидатів у народні депутати в одномандатних виборчих округах, список яких буде затверджено на передвиборчих з’їздах. Від об’єднаної опозиції ВО «Батьківщина» в одномандатних виборчих округах балотуватиметься 190 кандидатів у народні депутати, від ВО «Свобода» - 35 кандидатів.

III.Об'єднана опозиція ВО “Батьківщина” та Всеукраїнське об'єднання “Свобода” координуватимуть свої дії, зокрема в окружних та дільничних виборчих комісіях, при організації роботи спостерігачів з метою забезпечення дотримання законодавства, рівних можливостей для всіх учасників виборчого процесу на всіх його стадіях та чесного, прозорого і справедливого встановлення результатів виборів.

IV. Об'єднана опозиція ВО “Батьківщина” та Всеукраїнське об'єднання “Свобода” підтверджують свої зобов’язання вести агітацію згідно з визначеними в угоді від 22 січня 2012 року принципами взаємоповаги і взаємного непоборювання між опозиційними політичними силами.

V. Об'єднана опозиція ВО “Батьківщина” та Всеукраїнське об'єднання “Свобода” домовилися про повну взаємодію у Верховній Раді VII скликання задля повалення режиму Януковича та погодять список спільних пріоритетних законопроектів, за які голосуватимуть у повному складі.

Голова Ради Об’єднаної опозиції ВО «Батьківщина»
Арсеній Яценюк

Керівник Центрального штабу Об’єднаної опозиції ВО «Батьківщина»
Олександр Турчинов
 
Голова ВО «Свобода»
Олег Тягнибок

byut.com.ua

 

Автор: admin от 26.07.2012
Оценка: 





  

Вы не можете комментировать!

 

Печать | Copyright © 2012, Chernenko Ev. Перепечатка материалов только при наличии активной гиперссылки на vibori.co.ua. | | Контакты
CMS Status-X