Русский Выберите язык  Выберите язык

Рейтинг кандидатів і партій у Чернігові

Якби вибори до Верховної Ради України з двісті другого округу відбулися сьогодні, то впевнену перемогу отримав би потенційний кандидат в депутати Атрошенко Владислав. 

Про це свідчать результати соціологічного опитування, які були презентовані 24 липня в експертному клубі «Чиста політика» Поліським фондом міжнародних та регіональних досліджень. 

За словами президента фонду Максака Геннадія, з 12 по 16 липня в межах Новозаводського району міста Чернігова, а також Ріпкинського та Чернігівського районів було опитано 700 осіб. Теоретична похибка дослідження не перевищує 3,8%. 

На питання, якби вибори відбулися в найближчу неділю, за кого з кандидатів ви б проголосували 31,5% опитаних вибрали варіант Атрошенко Владислав, який на даний момент позиціонує себе як самовисуванець (прим.: це ж підтверджує паралельний соцопитування компанії Research & Branding Group , проведений з 16 по 23 липня 2012 року, за результатами якого рейтинг Атрошенко Владислава склав 37,5%). 

Ще 8% готові проголосувати за Прокопенко Станіслава (Партія регіонів). По 3,1% опитаних віддали б свій голос за Тарасівці Юрія (на той час вважався потенційним представником партії УДАР) і Ясочко Раїсу (КПУ). За потенційних кандидатів від об'єднаної опозиції Коржа Віталія (БЮТ) і Поліщука Володимира ("Фронт змін") готові голосувати по 1,9% жителів округу. 

Цікаво, що Атрошенко Владислав лідирує на території всіх районів, які входять до складу округу (44,8 в Чернігівському районі, 35,5% в Ріпкинському і 22,1% на території Новозаводського у місті Чернігові). У його найближчого переслідувача Прокопенко Станіслава відповідно 9,3%, 14%, і 5,4%. 

Список об'єднаної опозиції на території 206 округу отримав би 13,9% голосів. Партія регіонів - 13,%. Третє місце займає Комуністична партія з результатом 8,6%, УДАР набирає 5,8%. Решта партій не долають виборчий бар'єр.Не визначилися з вибором партії 42,5% респондентів, які планують взяти участь в голосуванні. Однак самі показники в районах в межах округу значно різняться. Якщо в Чернігові та Чернігівському районі на першому місці об'єднана опозиція, то в Ріпкинському рейтинг очолює правляча партія. 

За результатами, які озвучили представники Поліського фонду, три чверті (76,1%) опитаних жителів округу № 206 можуть взяти участь у виборах до Верховної Ради України 28 жовтня 2012 року. Однозначно готові прийти на дільниці близько 56%. Не планують голосувати 13,3% опитаних. 

censor.net.ua

 

Автор: admin от 25.07.2012
Оценка: 





  

Вы не можете комментировать!

 

Печать | Copyright © 2012, Chernenko Ev. Перепечатка материалов только при наличии активной гиперссылки на vibori.co.ua. | | Контакты
CMS Status-X