Выборы в Украине, Результаты парламентских выборов в Украине, Президентские выборы 2019


http://vibori.co.ua/articles/1/490/veb-kameri-na-viborchih-d-lnitsyah-potr-bn-vlad-schob-stvoriti-lyuz-yu-demokratichnost-arsen-i-tsenyuk/

Версия для печати / Оригинальная версия





Веб-камери на виборчих дільницях потрібні владі, щоб створити ілюзію демократичності, - Арсеній Яценюк

Влада планує встановити веб-камери на виборчих дільницях, щоб створити ілюзію демократичності виборів та залякати людей. Про це в ефірі «5 каналу» заявив голова Ради Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Арсеній Яценюк.

«Влада інтегрується до Євросоюзу лише на словах, а весь досвід бере в російських друзів. Відеокамери були запроваджені в Росії на президентських виборах для того, щоб створити ілюзію демократичності», - наголосив він.

Арсеній Яценюк наголосив, що відеокамери, згідно з владним законом, мають працювати не в той момент, коли рахують голоси, а тоді, коли приходять виборці. «Таким чином те, що для нас найбільш важливе, процес підрахунку голосів, - позбавлений контролю з боку цих відеокамер», - підкреслив голова Ради Об’єднаної опозиції «Батьківщина».

«Вони хочуть сфальшувати вибори, поставивши відеокамери для того, щоб залякати людей. Казатимуть: ми будемо знати, чи ви прийшли на виборчу дільницю і чи ви проголосували за Партію регіонів», - додав він.

Арсеній Яценюк також наголосив, що законом про встановлення веб-камер на виборчих дільницях влада переслідує також власні меркантильні інтереси. Він підкреслив, що на закупівлю веб-камер виділено майже 1 млрд грн, більшу частину якого можуть привласнити. Натомість, переконаний Арсеній Яценюк, ці кошти можна було спрямувати на соціальні потреби, зокрема для лікарень та шкіл.

Він нагадав, що закон, яким влада планує встановити веб-камери на дільницях, розкритикували українські та міжнародні організації, які спостерігають за виборами.

frontzmin.ua

 

Автор: admin от 21.07.2012
Оценка: 





  


Copyright © 2012, Chernenko Ev. Перепечатка материалов только при наличии активной гиперссылки на vibori.co.ua. |


 

CMS Status-X