Выборы в Украине, Результаты парламентских выборов в Украине, Президентские выборы 2019


http://vibori.co.ua/articles/1/462/mikola-omenko-part-ya-reg-on-v-peretvorilasya-v-part-yu-odnogo-reg-onu/

Версия для печати / Оригинальная версия





Микола Томенко: Партія регіонів перетворилася в партію одного регіону

Один з лідерів «Батьківщини» Микола Томенко заявив, що "аналіз підготовки до виборів та висунення кандидатів в депутати від влади чітко підтверджує, що Партія регіонів перетворилася в партію одного регіону".

Про це політик сказав у четвер, перебуваючи у Черкаській області.

"Це може зіграти злий жарт, оскільки, не дивлячись на змушування вступати до лав Партії регіонів бюджетників (зокрема, працівників сфери освіти та охорони здоров’я), кадрова політика здійснюється за принципом: донецьким чи заїжджим - посади, місцевим - роботу", - сказав Микола Томенко.

Для прикладу політик звернув увагу на те, що у Черкаській області за підрахунками експертів і фахівців більше 150 чиновників найвищого рангу представляють Донецький чи інший не Черкаський регіон.

Він зазначив, що абсолютна більшість голів райадміністрацій не мають жодного відношення до Черкащини. Водночас, політик наголосив, що, не дивлячись на критику такого підходу, формування кандидатів до мажоритарних округів від Партії регіонів повторює цей принцип.

"Кандидати в депутати від Партії регіонів так звані приїжджі "парашутисти", а місцеві партійці - виборча рабсила, яка повинна розклеювати листівки та вести агітацію", - підкреслив політик.

Микола Томенко повідомив, що на сьогодні із семи черкаських округів точно в шести Партію регіонів представлятимуть заїжджі (не Черкаські) депутати або мільйонери.

Він додав, що під питанням залишається один округ, і то фахівці говорять, що влада не задоволена тим місцевим, який там має бути представлений, називаючи його слабким та не перспективним депутатом, а тому швидше за все очікується черговий "парашутист".

Водночас, Микола Томенко зазначив, що така ситуація характеризує не лише Черкаську область. Вона є подібною у всіх регіонах країни.

"І головним підтвердження перетворення Партії регіонів в партію одного регіону є те, що ступінь непідтримки діяльності центральної та місцевої влади по різним регіонам сьогодні сягає 80-85% в незалежності від того це Захід, Центр чи Схід", - сказав політик.

На переконання Віце-спікера, однією з головних підстав для цього є "зневага до регіональних еліт, зневага до місцевих фахівців і місцевого населення".

Тому, за його словами, є очевидним, що вибори покажуть, що Партія регіонів, яка перетворилася в партію одного Донецького регіону, не матиме шансів перемогти не тільки за партійної ознакою, а й в мажоритарних округах. 

byut.com.ua

 

Автор: admin от 19.07.2012
Оценка: 





  


Copyright © 2012, Chernenko Ev. Перепечатка материалов только при наличии активной гиперссылки на vibori.co.ua. |


 

CMS Status-X