Выборы в Украине, Результаты парламентских выборов в Украине, Президентские выборы 2019


http://vibori.co.ua/articles/1/456/v-tal-i-klichko-opozits-in-sili-mayut-razom-zahistiti-golosi-svo-h-viborts-v/

Версия для печати / Оригинальная версия





Віталій Кличко: Опозиційні сили мають разом захистити голоси своїх виборців

Принципове завдання опозиційних сил – змінити загальну ситуацію в країні, і задля цього вони повинні об’єднатися і спільно захищати результати виборів. Про це заявив лідер партії «УДАР» Віталій Кличко в інтерв’ю 5 каналу.

«Партнерство задеклароване, але я б хотів, щоб це були не тільки декларації. Якщо опозиційні сили недотримуватимуться принципу непоборення, сваритимуться одне з одним і поливатимуть одне одного брудом, це гратиме тільки на руку партії влади», – наголосив Віталій Кличко.

Відповідаючи на питання, чи здатні опозиційні сили захистити голоси своїх виборців, Кличко сказав: «Ми готуємо спостерігачів. Звертаємося до колег за кордоном, щоб їх приїжджало якнайбільше. Але махінації і маніпуляції не починаються в день виборів, вони починаються задовго до того. Придумують все нові й нові технології для цього. Влада відповідатиме за те, як пройдуть вибори, і сьогодні у нас є великі сумніви щодо прозорості цього процесу». Кличко висловив переконання, що опозиційні партії повинні діяти спільно для захисту результатів виборів.

За словами політика, соціологічні дослідження свідчать про те, що представники демократичних сил отримають більшість в парламенті. Водночас у лідера «УДАРу» є сумніви щодо втілення цього прогнозу в життя, адже до поразки опозиції може призвести неузгодженість дій опозиціонерів на мажоритарних округах та велика кількість технічних кандидатів. «З іншого боку, я дуже обережно ставлюся до мажоритарників, які представлятимуть партію влади. Кандидати влади мають шалений резерв – адміністративний і фінансовий. З ними нелегко буде конкурувати», – наголосив Кличко. Попри це він вважає, що опозиція має всі шанси сформувати демократичну більшість у новому парламенті.

Також він зауважив, що за жодних обставин не розглядає можливості партнерства у новій ВР з Партією регіонів. «Партія регіонів за останні роки неодноразово показувала своє справжнє обличчя за допомогою тих кроків, які вона робила. Вони не відповідають інтересам людей – скоріше відповідають інтересам фінансово-промислових груп. Тому з партією, яка зруйнувала довіру людей, ми співпрацювати не будемо. Щодо питань, які стосуються інтересів держави та її громадян – ми завжди будемо їх відстоювати, незалежно від позиції тих чи інших політичних сил. Це – наша принципова позиція, наша репутація», – наголосив Кличко.
Щодо того, чи розглядає партія «УДАР» політичну силу Наталії Королевської у якості союзника, Кличко зауважив, що досі немає чіткої та принципової позиції цієї партії з багатьох питань. «Є лозунги, є озвучені проблеми, з якими вона декларує боротьбу. Але декларації і реальна боротьба – це різні речі», – зауважив Кличко. Він також наголосив, що для нього, як і для більшості українців, залишаються загадкою джерела колосального фінансування партії Королевської, відтак нема й гарантій, що ця політична сила працюватиме на користь людей, а не «відпрацьовуватиме» інвестовані олігархами гроші.
Кличко також зауважив, що не варто виключати можливості появи у майбутньому парламенті перебіжчиків з однієї фракції до іншої, як це відбувається у ВР цього скликання. За словами політика, саме тому в «УДАРі» не так багато відомих імен, адже чимало діючих політиків вже встигли заробити собі неоднозначну репутацію завдяки звичці до перебіжництва. Кличко вважає, що нові партії слід будувати на засадах професіоналізму та моральності. «Ми вимагаємо від наших кандидатів гарантій того, що вони дотримуватимуться принципів партії, – зазначив лідер «УДАРу». – Тушок у нашій майбутній фракції не буде. Я несу персональну відповідальність за кожну людину».

klichko.org

 

Автор: admin от 18.07.2012
Оценка: 





  


Copyright © 2012, Chernenko Ev. Перепечатка материалов только при наличии активной гиперссылки на vibori.co.ua. |


 

CMS Status-X