Русский Выберите язык  Выберите язык

ЦВК розглянула низку питань щодо підготовки до виборів Верховної Ради 2012

12 липня відбулося засідання Центральної виборчої комісії, яке провела заступник Голови Комісії Жанна Усенко-Чорна.

Після відповідного обговорення ЦВК затвердила Порядок нарахування та виплати одноразової грошової винагороди членам окружних і дільничних виборчих комісій з виборів народних депутатів України.

Комісія затвердити форму і текст двох плакатів, які роз’яснюють порядок голосування на виборах народних депутатів України та відповідальність за порушення законодавства про вибори народних депутатів України. Зазначені плакати виготовляються кружними виборчими комісіями звиборів народних депутатів України кольоровим друкарським способом, відповідно до оригінал-макетів, наданих Центральною виборчою комісією.

Також затверджено Порядок фінансування окружних виборчих комісій та дільничних виборчих комісій закордонних виборчих дільниць за рахунок коштів Державного бюджету України, виділених на підготовку та проведення виборів народних депутатів України.

За результатами опрацювання відповідних документів ЦВК встановила 14 форм посвідчень суб’єктів та інших учасників виборчого процесу з виборів народних депутатів України. Серед них посвідчення кандидата у народні депутати України у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі, кандидата у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі та інші.

Розглянувши звернення Комуністичної партії України щодо надання уповноваженому представнику цієї партії електронної копії бази даних Державного реєстру виборців та додаткової електронної копії бази даних Державного реєстру виборців для здійснення політичною партією публічного контролю за веденням Державного реєстру виборців, що надійшло до Центральної виборчої комісії 5 липня 2012 року, Комісія прийняла рішення надати представнику Комуністичної партії України додаткову електронну копію бази даних Державного реєстру виборців.

Ще однією постановою Комісія затвердити розподіл субвенції з Державного бюджету України місцевим бюджетам, необхідної для підготовки та проведення позачергових місцевих виборів, призначених Верховною Радою України на 9 вересня 2012 року. Таким чином, на організацію зазначених виборів, які пройдуть в 42 населених пунктах, буде виділено 2 млн. 211, 5 тис. грн..

Продовжуючи роботу в режимі засідання, ЦВК затвердила Порядок контролю за надходженням, обліком і використанням коштів виборчих фондів політичних партій, кандидати у народні депутати України від яких зареєстровані в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі, та кандидатів у народні депутати України в одномандатних виборчих округах. Цей документ розроблено Центральною виборчою комісією спільно з Національним банком України, Міністерством інфраструктури України.
Крім того, ЦВК розглянула особисті заяви про складення повноважень голови територіальної виборчої комісії, заступників голів, секретарів та членів ТВК, а також звернення суб’єкта подання кандидатури члена комісії щодо відкликання голови ТВК. За підсумками цього розгляду ЦВК внесла окремі зміни до складу територіальних виборчих комісій. Зокрема, у семи регіонах достроково припинено повноваження 10 посадових осіб: 2 голів територіальної виборчої комісії, 2 заступників голів ТВК, 2 секретарів ТВК, 4 членів ТВК. Замість звільнених керівників було призначено нових.

За сумлінне виконання службових обов’язків та забезпечення реалізації конституційних виборчих прав громадян України Комісія нагородила Почесною Грамотою Центральної виборчої комісії 3 співробітників.

На завершення засідання було розглянуто поточне питання функціонування Державного реєстру виборців.

cvk.gov.ua

 

Автор: admin от 16.07.2012
Оценка: 





  

Вы не можете комментировать!

 

Печать | Copyright © 2012, Chernenko Ev. Перепечатка материалов только при наличии активной гиперссылки на vibori.co.ua. | | Контакты
CMS Status-X