Русский Выберите язык  Выберите язык

Заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера вважає,

що потрібно вносити зміни в закон про вибори через визнання одного з його положень Конституційним Судом неконституційним. 
 

Про це він сказав журналістам після засідання ЦВК.



В ЦИК говорят, что закон о выборах после решения КС придется менять

 


"Виник чи пробіл після цього рішення КС? На мою думку, дуже багато прогалин виникло. І КС не може їх заповнювати, заповнювати прогалини змушений буде законодавець", - вважає Магера.

Серед прогалин він також зазначив порядок формування дільничних виборчих комісій за кордоном, які, відповідно до перехідних положень закону, формуються за поданням парламентських фракцій, партій і мажоритарних кандидатів у депутати (за яких, згідно з рішенням КС, тепер не будуть голосувати на цих ділянках).

У той же час Магера підкреслив, що практика голосування виборців, що живуть за кордоном, за мажоритарних кандидатів існує в інших країнах світу, таких як Польща, Молдова і Литва.

На його думку, ідеальним варіантом виходу з ситуації, що склалася була б підготовка законопроекту про внесення змін до закону "Про вибори народних депутатів", який був би підписаний всіма п'ятьма парламентськими фракціями.

Нагадаємо, 5 авпреля 2012 КС визнав неконституційним віднесення загранучастков до мажоритарних округах Києва, визнавши, що дана норма закону спотворює результати волевиявлення жителів Києва і відповідно обмежує право кандидатів від цих округів бути обраними.


Источник: <a href="http://lb.ua/news/2012/04/05/144649_tsik_govoryat_zakon_viborah.html">http://lb.ua/news/2012/04/05/144649_tsik_govoryat_zakon_viborah.html</a>

lb.ua


 

Автор: admin от 15.04.2012
Оценка: 





  

Вы не можете комментировать!

 

Печать | Copyright © 2012, Chernenko Ev. Перепечатка материалов только при наличии активной гиперссылки на vibori.co.ua. | | Контакты
CMS Status-X