Выборы в Украине, Результаты парламентских выборов в Украине, Президентские выборы 2019


http://vibori.co.ua/articles/1/430/yagnibok-poob-tsyav-v-dkrit-spiski-chesnih-deputat-v/

Версия для печати / Оригинальная версия





Тягнибок пообіцяв відкриті списки і чесних депутатів

ВО "Свобода" готова відкрити виборчі списки до початку реєстрації у ЦВК і забезпечити виконання критеріїв руху "Чесно" своїми депутатами у наступному парламенті.

Про це заявив лідер партії Олег Тягнибок на зустрічі з учасниками руху "Чесно", повідомляє прес-служба руху.

"28 квітня 2012 року політрада Всеукраїнського об'єднання "Свобода" ухвалила рішення про підтримку громадських критеріїв доброчесності, висунутих рухом "Чесно", та висунення лише тих кандидатів, які відповідають цим критеріям", - зазначив він.

Водночас ВО "Свобода", як і об’єднана опозиція, взяла зобов’язання в односторонньому порядку, але не підписала угоди з представниками "Чесно" щодо фільтрації списків.

Однією з причин, на думку представників "Чесно", зокрема, стало різночитання рухом та партією "методології оцінки відповідності кандидатів в депутати Верховної Ради критерію відсутності фактів порушень прав і свобод людини".

На думку керівництва "Свободи", "для націоналістів принципово важливо, щоб права особистості не суперечили правам української нації та споконвічним, традиційним українським цінностям".

"Тому висловлювання чи дії певного кандидата в депутати не можуть вважатися "не доброчесними", якщо вони спрямовані на захист національних інтересів, честі та гідності української нації. Навіть, якщо при цьому вони отримують неадекватні ярлики від українофобів", - зазначається в повідомленні.

У зв'язку з цим будь-які висловлювання та дії кандидатів у народні депутати від "Свободи", якщо вони спрямовані на виконання Програми захисту українців, не можуть розцінюватися як порушення критеріїв руху "Чесно", додається у ньому.

Тягнибок повідомив, що "Свобода" повністю поділяє критерії кандидатів у народні депутати, які поклав в основу своєї діяльності громадянський рух "Чесно", але вважає цей перелік неповним, адже в ньому бракує згадки про "патріотизм кандидатів".

pravda.com.ua

 

Автор: admin от 12.07.2012
Оценка: 





  


Copyright © 2012, Chernenko Ev. Перепечатка материалов только при наличии активной гиперссылки на vibori.co.ua. |


 

CMS Status-X