Русский Выберите язык  Выберите язык

На виборах українцям покажуть в онлайні процес голосування, але не підрахунок голосів

Закон про забезпечення прозорості виборів запроваджує різні формати роботи «системи відеоспостереження»: під час голосування йде трансляція, з його закінченням і аж до підписання протоколу підрахунку голосів — тільки запис. Де і як виборець може отримати потрібний йому запис — закон мовчить.

На виборах до Верховної Ради українці не зможуть контролювати підрахунок голосів у режимі реального часу, незважаючи на те, що парламент прийняв закон про оснащення всіх виборчих дільниць веб-камерами. Про це в своїй статті для ZN.UA пише політичний оглядач Валентина Самар.

Закон про забезпечення прозорості виборів запроваджує різні формати роботи «системи відеоспостереження»: під час голосування йде трансляція, з його закінченням і аж до підписання протоколу підрахунку голосів — тільки запис

«Чому народ не має права дивитися он-лайн, як його рахують, адже загальновідомо, що це в нашому випадку часто якраз  найважливіше?» — запитує оглядач.

Водночас, коли і як виборець може отримати потрібний йому запис в ДВК — теж невідомо, закон ні процедуру, ні власне, в яких випадках і хто має право отримати копію запису з якогось засідання комісії, не встановлює.

Згідно з новим закон, відеоспостереження в режимі реального часу буде транслюватися на спеціально створеному сайті. Ким, техзавдання, хто буде адмініструвати його роботу — пізніше все це має виписати Кабмін. Технічна сторона питання (що визначально для такого масштабного проекту) взагалі не відображена в законі. А деякі моменти повністю випали. Зокрема, в документі відсутня чітко сформульована норма про те, що, крім картинки, ми також зможемо чути процес голосування, і, відповідно, чи буде вестися аудіозапис.


zn.ua

 

Автор: admin от 08.07.2012
Оценка: 





  

Вы не можете комментировать!

 

Печать | Copyright © 2012, Chernenko Ev. Перепечатка материалов только при наличии активной гиперссылки на vibori.co.ua. | | Контакты
CMS Status-X