Русский Выберите язык  Выберите язык

ПР не стали обіцяти відкриття списків кандидатів у Раду

Партія регіонів відмовилася враховувати вимоги громадськості до кандидатів у народні депутати та відкрити списки для "громадської люстрації".

Як повідомляє рух "Чесно", про це сказав заступник голови Партії регіонів Сергій Тігіпко після розгляду угоди про співпрацю з рухом Чесно.

Тігіпко пояснив, що Партія регіонів загалом підтримує принципи руху, однак підписувати угоду, в якій ідеться про очищення виборчих списків, не бачить сенсу.

"Ми поділяємо цінності, які відстоює громадянська ініціатива "Чесно", і готові співпрацювати з нею та з іншими громадянськими рухами, які виступають за чесні і вільні вибори та розвиток демократії в Україні", - йдеться у його відповіді.

"Ми відкриті для співпраці абсолютно з усіма неурядовими організаціями та громадянськими ініціативами – як українськими, так і міжнародними. Але для цього не обов'язково укладати угоди, тим більше ексклюзивні, з однією з організацій, обмежуючи можливості для взаємодії з іншими представниками громадянського суспільства", - заявив Тігіпко.

Представники руху Чесно ж наголошують, що їхні принципи – це вимоги законодавства.

"Українське суспільство має право на дотримання парламентарями Конституції та законів України. Але поки що вони вважають це "ексклюзивом", на який не можуть наважитися. Один з прикладів – неконституційне "кнопкодавство", - заявила одна з членів координаційної ради Чесно Світлана Заліщук.

Рух Чесно констатує, що депутати від Партії регіонів системно порушують конституційну норму щодо особистого голосування у парламенті – про це свідчить і скандальне голосування за закон про мови 3 липня.

Підписати угоду про співпрацю рух "Чесно" запропонував Партії регіонів ще 14 травня – і Тігіпко пообіцяв розглянути її. Таку ж угоду пропонували й іншим партіям.

У ній, зокрема, передбачено дотримання партіями "критеріїв доброчесності" при формуванні списків та висуванні кандидатів у мажоритарних округах та відкриття списків до реєстрації.

Таку угоду підписали лідер партії "Удар" Віталій Кличко і лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко. Об’єднана опозиція взяла зобов’язання перед рухом Чесно, які було враховано в їх декларації про чесні та прозорі вибори.

 

Автор: admin от 05.07.2012
Оценка: 





  

Вы не можете комментировать!

 

Печать | Copyright © 2012, Chernenko Ev. Перепечатка материалов только при наличии активной гиперссылки на vibori.co.ua. | | Контакты
CMS Status-X