Русский Выберите язык  Выберите язык

Рейтинг партій в Луганській област і- Вибори 2012

В ході соціологічного дослідження на тему «Соціально-політичні орієнтації виборців Луганської області», протягом 4 днів (1-4 червня), за методикою полустандартизированное вуличного інтерв'ювання з використанням квотною вибіркової сукупності (репрезентативна статтю, віком та освітою), було опитано 1200 респондентів .

Перевірка ефективності вибіркової квотною сукупності здійснювалася за допомогою порівняння її з вероятностной вибіркою (з однієї і тієї ж генеральної сукупності витягуються дві сукупності вибіркові з тотожними обсягами. Одна з вибіркових сукупностей формувалася імовірнісним, інша квотним методом. Опитування проводилося по обидва вибірковим совокупностям, результати порівнювалися між собою) з використанням спеціальних маршрутних листів.

Похибка склала - 2,5%

Опитування провели 24 професійних інтерв'юерів, середній досвід роботи яких становить 4 роки (соціологи і психологи). Контроль роботи інтерв'юерів здійснювався 4 досвідченими супервайзерами.

 
Якщо вибори до Верховної Ради відбудуться завтра, за яку партію Ви проголосуєте?
 
 


Рейтинг КПУ зростає. Про це свідчать минулі закриті дані аналогічених квітневих досліджень SocioLab Group. Порівнюючи дані між собою, слід зазначити, що за таку невелику кількість часу комуністи набрали близько 4% народної підтримки. Виборці КПУ - це люди старше 41 року з низьким майновим статусом і невисоким рівнем освіти.

Рейтинг партії Регіонів знижується. Протягом двох місяців ПР втратила 2,5% свого рейтингу. Це результат провальної соціально-економічної політики, що проводиться в державі. Виборці розчаровані чинною владою. Очікування, які вони покладали на ПР, не збулися, тому частина електорату відірвалася від ПР і перейшла, продовжує переходити до КПУ.

 
За яку з партій Ви б не стали голосувати ні за яких обставин?

 

Лідером антирейтингу серед виборців Луганської області стало політичне об'єднання «За Батьківщину». За неї ні за яких обставин не стали б голосувати 29,7% опитаних. Друге місце в антирейтингу займає партія регіонів 13,6%, третє - Наша Україна. За неї не стали б голосувати 11,9%. 

sociolab.net

 

Автор: admin от 24.06.2012
Оценка: 





  

Вы не можете комментировать!

 

Печать | Copyright © 2012, Chernenko Ev. Перепечатка материалов только при наличии активной гиперссылки на vibori.co.ua. | | Контакты
CMS Status-X