Русский Выберите язык  Выберите язык

Партія Гриценка влилася в об’єднану опозицію

Партія "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка увійшла до складу об’єднаної опозиції.

Про це заявили на брифінгу у Верховній Раді один із лідерів "Батьківщини" Олександр Турчинов, лідер "Фронту змін" Арсеній Яценюк та Анатолій Гриценко - повідомляє "Украинская правда"

Як повідомив останній, документ про об’єднання був підписаний ще 15 червня.

Серед іншого, в ньому передбачено, що лідери партій, які об’єдналися, не погодяться на "будь-які кадрові пропозиції, якщо такі надійдуть від нинішньої влади, несуть персональну відповідальність за людей, яких вони пропонують" тощо.

Згідно з документом, кожен кандидат від партій, що входять до об’єднаної опозиції, ще до з’їзду має оприлюднити автобіографію, декларацію про доходи, свідоцтво про освіту, а також документи, які підтверджують його українське громадянство.

На запитання, скільки місць у списку об’єднаної опозиції отримає партія "Громадянська позиція" після об’єднання, Гриценко відповів, що це рішення буде ухвалено на з’їзді.

"Громадянська позиція" буде гідно представлена і в списках, і в округах. Це рішення прийме з’їзд партії "Батьківщина", який відбудеться наприкінці липня. Важливий результат, а не сам процес переговорів", - сказав Гриценко.

У свою чергу, Яценюк і Турчинов наголосили на тому, що опозиція вийшла на завершальну стадію об’єднавчого процесу, – і не виключено, що найближчим часом до її лав приєднаються ще кілька партій. Вони не конкретизували, які саме партії це будуть.

Як відомо, раніше з’явилася інформація про те, що скоро до опозиції можуть приєднатися партії Миколи Катеринчука і Юрія Кармазіна, а також ще кілька політичних діячів.




Засади входження політичної партії «Громадянська позиція»
до складу Об'єднаної опозиції «Батьківщина»


1. Політичні партії, що увійшли до Об'єднаної опозиції «Батьківщина» (далі - Об'єднана опозиція), формують спільну програму дій, об'єднують свої зусилля задля її реалізації, діють спільно і консолідовано - з метою розбудови незалежної Української держави на основі європейських цінностей.

2. Лідери партій, що об'єдналися, публічно заявляють про те, що на момент об'єднання вони не мають зобов'язань ні перед владою, ні перед спонсорами партій, які би обмежували їх у реалізації спільної програми дій Об'єднаної опозиції.

3. Лідери партій, що об'єдналися, публічно заявляють, що вони не погодяться на будь-які кадрові пропозиції, якщо такі надійдуть від нинішньої влади, щодо їхнього призначення на керівні посади в Уряд чи інші виконавчі структури. Ця позиція лідерів партій є вимогою до всіх членів Об'єднаної опозиції.

4. Для забезпечення чистоти рядів лідери партій, що об'єдналися, несуть персональну відповідальність за тих людей, яких вони пропонують до керівних органів Об'єднаної опозиції чи кандидатами від Об'єднаної опозиції на вибори.

5. Мета діяльності Об'єднаної опозиції - не просто отримати владу, а проводити якісно нову державну політику, сприяти оновленню політичної еліти в країні. Об'єднана опозиція є відкритою до залучення нових людей - моральних, відповідальних і професійних, громадських діячів, лідерів з новими ідеями і твердими європейськими цінностями.

6. Кожен кандидат від Об'єднаної опозиції ще до з'їзду письмово зобов'язується, що ставши депутатом: за жодних умов не залишить фракцію і не погодиться на жодну кадрову пропозицію від влади, всупереч рішенню Ради Об'єднаної опозиції; голосуватиме консолідовано, відповідно до рішень Ради Об'єднаної опозиції і фракції.

7. Кожен кандидат від Об'єднаної опозиції ще до з'їзду оприлюднює: автобіографію, декларацію про статки та свідоцтва про освіту, причому в автобіографії має вказати, що він є громадянином України і не має громадянства іншої держави.

8. Для впровадження принципу прозорості кандидатів Об'єднана опозиція співпрацює з «Чесно». САМ. «Опорою» та іншими громадськими ініціативами.

9. Цей документ є відкритим для громадськості та преси, з моменту оголошення про входження партії «Громадянська позиція» до Об'єднаної опозиції.

Олександр Турчинов
Арсеній Яценюк
Анатолій Гриценко


byut.com.ua

 

Автор: admin от 20.06.2012
Оценка: 





  

Вы не можете комментировать!

 

Печать | Copyright © 2012, Chernenko Ev. Перепечатка материалов только при наличии активной гиперссылки на vibori.co.ua. | | Контакты
CMS Status-X