Русский Выберите язык  Выберите язык

Карасьов: Наша Україна об'єктивно працює на владу

Директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов вважає, що "Наша Україна" на парламентських виборах 2012 не пройде до Верховної Ради, але відбере частину голосів у "Батьківщини" і "Фронту змін", заявив він у коментарі для Gazeta.ua.

"Наша Україна" йде на вибори 2012 окремо від об'єднаної опозиції і тим самим об'єктивно працює на владу, - зазначає політолог. - Тому, по-перше, це означає, що не відбулося об'єднання опозиції на рівні ідеї, символу. А по-друге, партія Віктора Ющенка, хоча й не пройде в парламент, але відбирати голоси у "Батьківщини" і "Фронту змін". Якщо "Наша Україна" вирішила йти на вибори самостійно, то краще, якщо б це сталося в рамках мирного договору і пакту про ненапад з іншими опозиційними партіями в період виборчої кампанії ".

На думку фахівця, боротьба на виборах буде неабияка, тому для перемоги над владою опозиція має об'єднати зусилля.

"Боротьба на виборах буде запеклою - за кожного мажоритарника і кожен голос за пропорційною системою. Влада має повний контроль над своїм електоратом, підібрала під себе все дружні партії, крім комуністів. А ось в опозиції такий монолітності немає - є проблеми зі" Свободою "і "Нашій Україні". Для перемоги над владою треба об'єднати зусилля ".

За словами Карасьова, екс-президент хоче дати своїй політсилі шанс на продовження політичного життя.

"Ющенко вважає, що" НУ "має шанс на продовження політичного життя, тому що справа націонал-демократичного руху початку 2000-х років не доопрацьована. Він упертий, і що б йому не говорили, робити все по-своєму. Але для якого- то успіху на виборах партії потрібні нові обличчя, новий імідж, нові ідеї. Ситуація для націонал-демократів парадоксальна і кілька трагічна. Тому "регіонали", як справжні автократи, йти на вибори монолітною колоною. А у демократів такої єдності немає ", - підсумовує Вадим Карасьов.

Як повідомлялося, Комітет опору диктатурі прийняв рішення про виключення зі свого складу партії Віктора Ющенка "Наша України" у зв'язку з систематичним порушенням попередніх рішень коду і "за систематичну співпрацю з режимом Віктора Януковича".

Раніше політрада "Нашої Україна" прийняв рішення йти на парламентські вибори самостійно на чолі з Віктором Ющенко, оскільки керівництво об'єднаної опозиції не пропонувало їй місця в партійному списку.

 

Автор: admin от 20.06.2012
Оценка: 





  

Вы не можете комментировать!

 

Печать | Copyright © 2012, Chernenko Ev. Перепечатка материалов только при наличии активной гиперссылки на vibori.co.ua. | | Контакты
CMS Status-X