Русский Выберите язык  Выберите язык

На Яценюка подали заяву в ГПУ, можуть і справу порушити

Генеральна прокуратура України 5 червня отримала від донецького адвоката Володимира Оленцевича заяву про злочин.

У своїй заяві адвокат просить прокуратуру провести перевірку і порушити щодо лідера «Фронту змін» Арсенія Яценюка кримінальну справу - за вчинення злочину 18 грудня 2007 року (в період з 4 грудня 2007 по 12 листопада 2008 р., А. Яценюк був головою Верховної Ради України).

Адвокат просить ГПУ порушити справу за ч. 2 ст. 364 КК України - «Зловживання владою або службовим становищем». Стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Як повідомив 
«ОстроВу» В. Оленцевич, його заява побудовано на тому, що на засіданні Верховної Ради України 18 грудня 2007 року була порушена процедура приведення до присяги Кабінету міністрів на чолі з Ю. Тимошенко, коли у Верховній Раді «в ручному режимі» пройшло голосування по складу уряду, і для підрахунку поданих голосів лічильної комісії потрібен час, для чого було оголошено перерву.

«Під час перерви тодішній глава парламенту Арсеній Яценюк запросив« майбутніх міністрів »до себе в кабінет, де вони і підписали текст присяги про вступ до посади», - каже В. Оленцевич.

За його словами, після оголошення результатів голосування за склад Кабміну А. Яценюк підписав протокол про призначення, і вже через лічені секунди оголосив про те, що присяга підписана кожним новопризначеним міністром.

Проте, підкреслює адвокат, в перерві засідання, під час підрахунку голосів, під час підписання присяги нові міністри де-юре не були ще призначені на свої посади, а значить, за законом, не були посадовими особами.

В. Оленцевич наполягає, що А. Яценюк, будучи посадовою особою, умисно, в особистих інтересах, використовував службове становище всупереч інтересам служби, розповсюдив завідомо неправдиву інформацію «про наявність необхідного для Кабміну кількості підписаних саме членами Кабміну текстів присяги».

Адвокат вважає, що дії А. Яценюка у Верховній Раді 18 грудня 2007 спричинили за собою тяжкі наслідки "у вигляді відсутності в Україну з 18 грудня 2007 р. по 10 березня 2010 повноважного Кабінету Міністрів України як вищого органу в системі органів виконавчої влади України ».

В. Оленцевич просить Генпрокуратуру провести перевірку вищевикладених фактів, взяти пояснення у 24-х колишніх міністрів, в тому числі - у Ю. Тимошенко, Ю. Луценко, А. Турчинова, Г. Немирі та ін, з'ясувавши, де і коли 18 грудня 2007 року вони підписали тексти присяги, а також де і коли вони передали ці тексти А. Яценюку.

В. Оленцевич вважає, що у Генпрокуратури є всі законні підстави порушити проти А. Яценюка кримінальну справу. 

 

Автор: admin от 08.06.2012
Оценка: 





  

Вы не можете комментировать!

 

Печать | Copyright © 2012, Chernenko Ev. Перепечатка материалов только при наличии активной гиперссылки на vibori.co.ua. | | Контакты
CMS Status-X