Русский Выберите язык  Выберите язык

ЦВК пригрозила майбутнім депутатам в'язницею за підкуп виборців

У Центральній виборчій комісії не знають, як боротися з передчасною передвиборною агітацією, але обіцяють повідомляти в міліцію про всіх відомих їм випадках можливого підкупу виборців

Ситуація з фальстартом політичної агітації не нова, але характерна тільки для Україні. Про це після засідання Центральної виборчої комісії, присвяченого організації виборчого процесу перед виборами народних депутатів України, заявив заступник голови ЦВК Андрій Магера.

За його словами, в цьому винні не тільки політичні сили, які заздалегідь готують свій електорат, а й самі виборці.

"Політичні сили з кожними виборами поводяться все нахабніше. До того ж український виборець розбалуваний передвиборчими подачками. Суспільство не повинно таке терпіти, а поки ми ставимося толерантно до такої" допомоги ", нас будуть намагатися підкупити", - розповів заступник голови ЦВК.

Як пояснив Магера, в ЦВК з такими процесами боротися не можуть. Центрвиборчком може, в разі виявлення подібних інцидентів, лише направити заяву в правоохоронні органи і прокуратуру і чекати подальшого розслідування.

Крім того, він не виключає, що за такі дії горе-агітаторам може загрожувати кримінальна відповідальність.

"Якщо буде виявлено зв'язок між передчасним підкупом громадян та подальшою реєстрацією особи в кандидати в народні депутати України за певним мажоритарному окрузі, йому може загрожувати кримінальна відповідальність", - підсумував Андрій Магера.

Нагадаємо, агітаційна кампанія до парламентських виборів-2012 ще не почалася, а депутати вже активно агітують виборців подарунками. В основному це продуктові набори, але іноді в хід іде "важка артилерія" - подарункові сертифікати та мобільні телефони.

Сама ж виборча кампанія розпочнеться в кінці липня. Партії та кандидати в депутати в одномандатних округах мають право почати передвиборну агітацію з наступного дня після реєстрації у Центрвиборчкомі. Реєстрація ж кандидатів у депутати повинна завершитися 20 серпня.

Також в період передвиборної компанії ЦВК заборонив проводити агітацію, що супроводжується наданням матеріальних засобів або безкоштовних товарів, крім містять назву і символіку партії. Вартість таких товарів не повинна перевищувати 33 грн. 


delo.ua

 

Автор: admin от 07.06.2012
Оценка: 





  

Вы не можете комментировать!

 

Печать | Copyright © 2012, Chernenko Ev. Перепечатка материалов только при наличии активной гиперссылки на vibori.co.ua. | | Контакты
CMS Status-X