Русский Выберите язык  Выберите язык

МАЖОРИ - 2012 - частина 2

Сьогодні в центрі уваги висуванці в центральних регіонах (першу частину з оглядом кандидатів у західних областях Україні читайте тут). 

Київська область
Олександр Мороз. «Старий кінь» української політики знову почав збиратися в Раду. Прекрасно розуміючи, що його СПУ за списками і близько не може претендувати на подолання 5% бар'єру, Мороз вступив хитро: пост глави партії віддав маловідомому бізнесменові, а сам вирішив йти по округу в рідному Таращанському районі та його околицях.

Анатолій Семинога. Виключений з партії і фракції глава київської міської організації «Батьківщини» за останній рік розпрощався з проблемами в бізнесі, і подейкують, має намір йти в Раду по округу в Білій Церкві.

Анатолій Присяжнюк. Чинний губернатор Київської області нібито думає песеліться в парламент. При цьому вибрав округ (Володарський, Фастівський, Тетіївський та Сквирський райони), на території якого колись впевнено перемагали нинішні регіонали. У їх числі - Дмитро Табачник.

Євген Суслов. Колишній юний заходів райцентру Сквира, колишній бютівський депутат, відведені з «турчиновського гнізда» Наталією Королевською - дуже відомий на Київщині чоловік. І дуже ймовірно, що він може скласти гідну конкуренцію на окрузі вищезазначеного губернатору Присяжнюку.

Тетяна Засуха. Дружина одного Кучми, колишнього київського губернатора Анатолія Засухи починала свій кар'єрний шлях з зооінженера в колгоспі. Але ось уже багато років, як в депутатах. Досить імовірно, що висуватиметься знову за добре знайомому округу (Миронівський, Ржищівський, Ставищенський, Таращанський, Богуславський, Кагарлицький райони), на території якого вона вже перемагала двічі. При «татові Кучмі», зрозуміло - в 1998 і 2002 роках.

Віра Ульянченко. Багаторічна «нянька» президента Віктора Ющенка, є версія, зареєструється кандидатом на те ж саме, що і Засуха, виборчому окрузі.Враховуючи, що «мама Віра» свого «підшефного», бувало, няньчіла в тому числі, сидячи в кріслі київського губернатора, то з цим у неї в області залишилися, відповідно, шанси «побити» Засуху є.

Богдан Губський. Земельна олігарх, якимось дивом (ніяк в пошуках справедливості, за яку варто боротися?!) Забрів у фракцію Тимошенко, а потім вигнаний звідти за відверте пособництво регіоналам (а що від нього ще Тимошенко чекала?) Тепер, кажуть, намилився в Раду без партій.Найімовірніше - по округу, що включає Бориспільський, Згурівський, Переяслав-Хмельницький і Яготинський райони.

Житомирська область
Володимир Литвин. Навряд чи знайдеться в країні округ, «угноєної» кимось краще, ніж нинішнім спікером на його малій батьківщині - в Новоград-Волинському районі Житомирської області. Прикріплені до спікера з обов'язку служби журналісти з інформагентств розповідають, що ганяє туди Володимир Михайлович ледь не щотижня. І не даремно. Маленький штришок: тільки на ремонт дороги та освітлення в його рідному селі Слобода-Романівська за останні пару років виділено майже 2 млн грн! От би кожному селищу такий благодійник!

Володимир Каплієнко. Головне публічна особа депутатської групи «Реформи заради майбутнього» збирається висуватися в окрузі з центром в Бердичеві.

Павло Жебрівський. Не останній у фракції НУ-НС чоловік (колишній житомирський губернатор, його рідна сестра Філя Жебрівська - відомий фармацевтичний магнат) названий кандидатом від об'єднаної опозиції в тому ж самому окрузі, де має намір спробувати щастя Володимир Каплієнко.
Сергій Пашинський. Відповідальний в БЮТ за Житомирщину і несподівано піднявся після укладення Тимошенко Пашинський, швидше за все, висунеться по Коростенському виборчому округу. Ще варіант - по місту Житомиру.
Олександр Омельченко. Останній психічно здоровий і відносно нормальний мер Києва, за деякою інформацією, має намір висунутися по округу, що включає Брусилівський, Володарсько-Волинський, Коростишівський, Малинський, Радомишльський і Черняхівський райони Житомирщини. У Брусилові пройшли дитячі роки Олександра Олександровича.

Хмельницька область
Олександр Буджерак. Творець і багаторічний голова хмельницької обласної організації партії Тимошенко (найбільшої за чисельністю облорганізації, до речі!) За власними словами, не зміг терпіти лицемірства, і покинув фракцію БЮТ. Тепер буде катувати щастя по одному з мажоритарних округів як незалежний кандидат, швидше за все - в самому місті Хмельницькому.

Сергій Буряк. Відомий банкір, екс-глава Державної податкової адміністрації України та колишній «Юлин тусовщик» має намір висуватися в Шепетівці. Там же само, де він колись уже перемагав. Округ по чудесному збігом обставин опинився точно в межах старого. Тут працюють його підприємства, так що сумнівів в своєму проходженні у Буряка бути не може.

Йосип Вінський. Колишній сірий карділан Соцпартії, став одним з лідерів БЮТ і міністром транспорту, колись перемагав по мажоритарці на рідній Хмельниччині, і тепер знову нагострив лижі в Раду по окрузі з центром в Дунаєвецькому районі. Уже без Мороза і Тимошенко.

Сумська область
Олександр Волков. Самим важким кандидатом-мажоритарником на Сумщині, поза сумнівами, буде екс-директор парламенту, перший олігарх Независимой Україні. Колишній ліпших друг Леоніда Кучми нині працює в команді Юлії Тимошенко, і завдяки його оргспособнотям бютівці мають шанс отримати на Сумщині більш-менш пристойний результат. Правда, частина місцевих бютівців весь час норовить збунтуватися проти Волкова, вважаючи Олександра Михайловича живої персоніфкаціей кучмізму в його класичних формах.

Володимир і Артем Щербані. Якщо Олександр Волков є для когось із сумчан прикладом «оргресурса» з минулого, то батько і син Щербані (Щербань-старший був губернатором Сумської області, молодший - чинний народний депутат від ПР) цілком можуть вважатися прикладом цього самого ресурсу (або точніше - його можливостей) із сьогодення. А таким, як відомо, скрізь у нас дорога.

Кіровоградська область
Віктор Янукович-молодший. Політик сам недавно заявив «Оглядачу», що активно працює з жителями Кіровограда - особливо по лінії різних молодіжних програм. Логічно припустити, що саме тут відбудеться його висунення в депутати. І це, до речі, виглядає дуже мудро з його боку - не на Донбасі висуватися, а по центральній Україні. Це автоматично зробить його політиком українським, а не «донецьким».

Ігор Шаров. «Напіволігархами» з фракції Народної партії завжди відповідав за цей регіон і, як видно, збирається висуватися тут по мажоритарці. Ну, не ховати ж у списку непрохідний литвинівській партії!

Володимир Яворівський. Відомий бютівець давно працює з цим регіоном від своєї команди, тут його добре знають, і він, мабуть, єдиний з опозиції, хто може серйозно посперечатися за округ на кордоні з східної України.

Чернігівська область
Олег Ляшко. Колишній відданий тимошенківець, а нині незалежний глава Радикальної партії, швидше за все, рушить по одному з округів Чернігівщини.Де, подейкують, у деяких селах навіть вулиці такі є - імені Олега Ляшко.Секрет в тому, що будучи членом бюджетного комітету, Олег Валерійович до виборів готувався заздалегідь. Не тільки корів до Ради водив, але і шукав підходи до довірливим виборцям на конкретних територіях. А за матеріальну допомогу наші люди, як відомо, проголосують за кого завгодно.

Микола Рудьковський. Ще один кандидат з гумористичним ухилом. То в Париж з «мисками» за казенний рахунок літає, то з Шуфричем дружить, то б'ється - з тим же самим Шуфричем. До сих пір поминаються (не дуже тихим і ласкавим словом) усіма чернігівцям Рудьковський (свого часу його обрали мером Чернігова. Він пропрацював на посаді лічені тижні, а потім кинув місто, коли йому запропонували портфель міністра транспорту) нещодавно оголосив про своє бажання позмагатися на одному з округів за депутатське крісло. Ну-с, довірте йому ще один раз, дорогі громадяни. Раптом він виправиться?!

Вінницька область
Петро Порошенко. Діючий міністр економіки і цукровий олігарх, поза сумнівами - найбільший потенційний мажоритарник Вінниччини. Ступінь залежності мешканців обласного центру та його околиць від підприємств Петра Олексійовича така, що Порошенко тут може висуватися від якої завгодно партії в який завгодно орган. Стабільно одержує свої зарплати народ обов'язково підтримає.

Черкаська область
Ігор Смешко. Колишній глава СБУ і непомітний герой Майдану (Смешко був одним з тих, хто запобіг силовий розгін мирних демонстрацій) очолює маленьку партію «Сила і Честь», від якої має намір спробувати власні сили на одному з округів малої батьківщини - Черкащини. За його власними словами - буде боротися без грошей. А раптом вийде?!

Полтавська область
Равіль Сафіуллін. Екс-міністр спорту, близький соратник Рината Ахметова, за повідомленням місцевих ЗМІ, збирається висуватися в Шишацькому районі.Справа в тому, що тут він дуже відома людина. По-перше, у Сафіулліна тут нібито вілла. По-друге, він є організатором популярного футбольного турніру «Шишацький кубок», у якому щороку беруть участь десятки любительського команд. 

Володимир СОНЮК

obozrevatel.com

 

 

Автор: admin от 05.06.2012
Оценка: 





  

Вы не можете комментировать!

 

Печать | Copyright © 2012, Chernenko Ev. Перепечатка материалов только при наличии активной гиперссылки на vibori.co.ua. | | Контакты
CMS Status-X