Русский Выберите язык  Выберите язык

Арсеній Яценюк: Передвиборчий трюк Партії регіонів - провести вибори на два місяці раніше, щоб утриматися при владі

Влада намагатиметься провести дострокові вибори відразу після Євро-2012, адже розуміє, що втримати свій рейтинг до кінця жовтня їй не вдасться, заявив лідер «Фронту Змін» Арсеній Яценюк під час прес-конференції у Львові в четвер, 31 травня.

Арсеній Яценюк наголосив, що для того, аби втриматися при владі Партія регіонів розробила план на передвиборчу кампанію. Першим пунктом цього плану є оголошення соціальних ініціатив президента. «Янукович замість того, щоб доплачувати 334 грн до пенсії, як передбачала поправка опозиції, внесена у вересні минулого року, зараз вирішив доплатити 100 грн. Проте він сподівається, що це додасть 2-3% до рейтингу ПР», - наголосив лідер «Фронту Змін».

Ще одним способом підвищити рейтинг Партії регіонів перед виборами є закон про скасування депутатської недоторканності, підкреслив він. При цьому, нагадав Арсеній Яценюк, 2008 року, перебуваючи на посаді голови ВР він ставив на голосування питання про скасування депутатської недоторканності, проте Партія регіонів не дала жодного голосу. «Ми вимагаємо проголосувати за скасування недоторканності, тільки пакетом: зняття недоторканності з президента, суддів та закон про порядок імпічменту президента».

Наступним пунктом передвиборчого плану Партії регіонів, наголосив Арсеній Яценюк, є  ініціювання розгляду закону про мови: «Їхнє завдання - ухвалити закон про мови, щоб додатково отримати 3-5% рейтингу», - додав він.

Лідер «Фронту Змін» наголосив, що головний «передвиборчий трюк» у планах ПР - негайно розпустити парламент. «Вони розуміють, що вони не дотягнуть до 28 жовтня, і хочуть отримати максимальну кількість голосів на піці - після Євро 2012. Вони думають, що таким чином можуть виграти вибори», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Заступник голови Верховної Ради, член ВО «Батьківщина» Микола Томенко додав, що влада намагатиметься розпустити парламент також і для того, щоб позбавити опозицію інструментів впливу. «Нині передвиборчий штаб Партії регіонів фактично перемістився в парламент і вони дійсно намагаються використовувати ВР як інструмент. Проте якщо парламент працює, то ми можемо при якійсь екстраординарній ситуації хоча б сказати світу, що діється. Адже на телебачення ми не потрапляємо», - підкреслив він.

Лідер «Фронту Змін» наголосив, що за Конституцією вибори повинні відбутися 28 жовтня 2012 року. «Обдурити народ України через політичні технології президента Януковича не вдасться. Партія регіонів програє виборчу кампанію. Ми переможемо, зробимо зміни в країні і притягнемо до відповідальності тих, хто винен у свавіллі останніх двох років», - наголосив Арсеній Яценюк.

frontzmin.ua

 

Автор: admin от 31.05.2012
Оценка: 





  

Вы не можете комментировать!

 

Печать | Copyright © 2012, Chernenko Ev. Перепечатка материалов только при наличии активной гиперссылки на vibori.co.ua. | | Контакты
CMS Status-X