Русский Выберите язык  Выберите язык

Об’єднана опозиція піде на вибори 2012 єдиним списком

Політрада партії «Фронт Змін» прийняла рішення про формування єдиного партійного списку кандидатів у народні депутати від Об’єднаної опозиції та єдиного списку кандидатів від Об’єднаної опозиції на мажоритарних округах. Про це заявив лідер «Фронту Змін» Арсеній Яценюк у ході прес-конференції в суботу, 7 квітня.

Він зазначив, що сьогоднішнє засідання політради довело: партія «Фронт Змін» виросла за останні роки «не тільки за рейтингом, але за мудрістю та розумінням тих процесів, які відбуваються в країні». «Сьогодні політична партія «Фронт Змін» приймала не вузькопартійне рішення, вона приймала рішення для України», - наголосив Арсеній Яценюк.

«Рішення Ради партії про похід на вибори 2012 єдиним опозиційним списком остаточне, безповоротне і не підлягає змінам», - підкреслив лідер «Фронту Змін».

Він додав, що на засіданні політради «Фронту Змін» виступив перший заступник голови партії «ВО «Батьківщина» Олександр Турчинов.

Арсеній Яценюк оголосив, що до 23 квітня Об’єднана опозиція узгодить всі технічні формальності й оприлюднить формат участі у виборчій кампанії.

Він також повідомив, що звернувся до генпрокурора з вимогою надати дозвіл на зустріч 17 квітня із лідером «Батьківщини» Юлією Тимошенко. «Я звернувся до генерального прокурора України з заявою щодо зустрічі з Юлією Тимошенко, щоб обговорити всі питання процесу об’єднання опозиції і вийти на остаточно узгоджений формат», - наголосив він.

«12 травня ми проведемо Форум Об’єднаної опозиції. На цьому форумі об’єднана опозиція презентує план змін у країні, план Об’єднаної опозиції, і передасть його на всенародне обговорення», - наголосив Арсеній Яценюк.

Рада партії, повідомив Арсеній Яценюк, схвалила також список кандидатів у депутати від «Фронту Змін», які повинні увійти до списку мажоритарників від Об’єднаної опозиції. «Із 225 кандидатів, які початково подавалися, ми передаємо на розгляд узгоджувальної комісії 138. Це ті 138 кандидатів, які пройшли декілька рівнів перевірки», - підкреслив він.

За словами лідера «Фронту Змін», 10 квітня Комітет опору диктатурі проведе засідання, в ході якого ці списки буде передано на розгляд узгоджувальної комісії Об’єднаної опозиції.

Відповідаючи на запитання журналістів, Арсеній Яценюк наголосив, що Об’єднана опозиція складається не з двох партій, до неї входить 10 політсил.

Він також уточнив, що партії Об’єднаної опозиції матимуть право вето при остаточному узгодженні обох списків: «Це має бути список, який дасть можливість опозиції перемогти. І саме тому я наголосив на тому, що партії матимуть право вето на кандидатів, які, на думку тієї чи іншої партії, не можуть представляти Об’єднану опозицію в силу різних причин».

Лідер «Фронту Змін» підкреслив, що питання квот у списках не стоїть на порядку денному. «На порядку денному стоїть питання програми дій. Саме тому на 12 травня ми запланували форум Об’єднаної опозиції. Люди повинні знати, з чим ми ідемо на вибори і що будемо робити», - зазначив Арсеній Яценюк.

Він зазначив, що Об’єднана опозиція відкрита до діалогу з усіма партіями, які хочуть виграти наступну парламентську кампанію для народу України. «Це не гра в те, хто більш чи менш симпатичний, більш чи менш подобається виборцю. Мова йде про боротьбу за країну, з тим, що уособлює в собі режим Януковича: корупцією, мафією в країні, безробіттям, розкраданням державного бюджету. Тут немає третього кольору. Тут є тільки два – чорне і біле. І саме в такому форматі об’єднана опозиція буде іти на вибори. Той, хто не підтримує об’єднану опозицію, той прямо чи опосередковано підтримує режим Януковича».

«Для нас важливий кожен голос. У наступному парламенті навіть один народний депутат може вирішити долю країни. Я вам скажу що станеться з тими партіями, які не стали учасниками об’єднаної опозиції: на наступний день після парламентських виборів половина їх партійного списку піде і приєднається до Партії регіонів. У них немає зобов’язань найперше перед народом України», - заявив він.

«Об’єднана опозиція ставить за мету отримати 226 депутатів Верховної Ради України і сформувати демократичну більшість. Об’єднана опозиція ставить за мету призначити спікера від демократичної більшості та, маючи свою більшість в парламенті, реалізувати ту програму, яка буде оприлюднена 12 травня», - наголосив Арсеній Яценюк.


frontzmin.ua

 

Автор: admin от 07.04.2012





  

Вы не можете комментировать!

 

Печать | Copyright © 2012, Chernenko Ev. Перепечатка материалов только при наличии активной гиперссылки на vibori.co.ua. | | Контакты
CMS Status-X