Выборы в Украине, Результаты парламентских выборов в Украине, Президентские выборы 2019


http://vibori.co.ua/articles/1/188/vladi-tri-var-anti-dlya-vibor-v-mera-ki-va/

Версия для печати / Оригинальная версия





У влади є три варіанти для виборів мера Києва

У Верховній Раді досі ведеться дискусія щодо терміну проведення виборів міського голови Києва

Як передає кореспондент «Коментарів» , про це після погоджувальної ради 21 травня заявив глава фракції Партії регіонів Олександр Єфремов. За його словами, Партія регіонів підтримує ініціативу опозиції щодо створення Тимчасової слідчої комісії з питань продажу землі в столиці.

Разом з тим Єфремов зазначив, що в стінах Верховної Ради ведеться дискусія щодо терміну проведення виборів мера Києва. За його словами, існує три варіанти дати. Перший - вибори міського голови повинні відбутися протягом 60 днів після закінчення терміну повноважень чинного мера (25 травня. - Ред.).

За словами Єфремова, також розглядається варіант проведення виборів мера Києва одночасно з виборами до Верховної Ради. Третій варіант полягає в одночасних виборах мера Києва та місцевими виборами - тобто в 2015 році.

«Однак цей варіант найменш вірогідний», - зазначив глава фракції Партії регіонів.

Проблема з остаточним рішенням, за словами Єфремова, полягає в тому, що питання про дату проведення виборів «переходить в політико-юридичну площину».

«При будь-якому зі сформованих варіантів буде порушено законодавство України», - підкреслив «регіонал».

Як повідомляли «Коментарі», раніше віце-спікер парламенту Микола Томенко заявив, що згідно закону про місцеве самоврядування, в Раді має бути заслухано звіт мера Києва Леоніда Черновецького, після чого «ми повинні створити комісію з розслідування фактів того, що було зроблено в Києві за цей час ».

У свою чергу голова Верховної Ради Володимир Литвин зазначав: з урахуванням всіх обставин, вибори мера Кива доцільно проводити одночасно з виборами в Раду, тобто 28 жовтня.

Разом з тим глава правління Комітету виборців України Олександр Черненко заявив, що, швидше за все, виходячи з норм чинного законодавства, Верховна Рада призначить вибори мера Києва на серпень, але якщо вона цього не зробить, вибори просто не проведуть.

 

Автор: admin от 23.05.2012
Оценка: 





  


Copyright © 2012, Chernenko Ev. Перепечатка материалов только при наличии активной гиперссылки на vibori.co.ua. |


 

CMS Status-X