Выборы в Украине, Результаты парламентских выборов в Украине, Президентские выборы 2019


http://vibori.co.ua/articles/1/160/mikola-omenko-opozits-ya-proti-pereglyadu-zakonu-pro-vibori-narodnih-deputat-v/

Версия для печати / Оригинальная версия





Микола Томенко: Опозиція проти перегляду закону про вибори народних депутатів

Заступник Голови Верховної Ради, один з лідерів партії «Батьківщина» Микола Томенко повідомив, що опозиція виступає проти перегляду закону про вибори народних депутатів.
 
Про це Томенко сказав у понеділок під час брифінгу у парламенті.
 
«Ми стоїмо на тому, що закон про вибори народних депутатів ухвалювався як компроміс і будь-яке внесення змін означатиме перегляд правил поведінки під час виборчої кампанії», - наголосив політик.
 
Більше того, Микола Томенко нагадав, що закон про Центральну виборчу комісію дає їй право у разі виникнення технічних, організаційних чи інших проблем врегульовувати їх шляхом спеціальних роз’яснень до тих чи інших норм закону.
 
«Опозиція не допустить внесення змін до закону про вибори, оскільки ми поінформовані, що за цими технічними змінами планується відмінити ключову норму, яка унеможливлює фальсифікації. Це норма про п’ятирічне зберігання виборчої документації та кримінальну відповідальність за спробу її достроково знищити», - наголосив Микола Томенко.
 
Віце-спікер повідомив, що опозиція переглянула усі пропозиції ЦВК, «там нема жодної, яка б впливала на зміст, характер чи концепцію закону, тому Центральна виборча комісія абсолютно спокійно може ліквідувати технічні правки своїми роз’ясненнями».
 
«Ми будемо наполягати на тому, щоби Верховну Раду не втягували в питання перегляду правил виборчої кампанії, бо у підсумку можемо отримати абсолютно інший закон, який даватиме можливість фальсифікувати вибори», - підкреслив він.

byut.com.ua

 

Автор: admin от 14.05.2012
Оценка: 





  


Copyright © 2012, Chernenko Ev. Перепечатка материалов только при наличии активной гиперссылки на vibori.co.ua. |


 

CMS Status-X